Gastenboek

Reactie plaatsen
lein dieleman11-05-2024

Gisteren 25 april met 10 man opnieuw naar Nolleplaat geweest met schipper Maarte. In het begin aardig wat gevangen, maar rond de middag werden de golven te hoog. Zijn naar Spijkerplaat gevaren en daar verder gevist. Ook daar prima vangsten, voornamelijk wijting en buiten was meer schar dan wijting. De wijtingen waren van beter formaat dan dit najaar. We hebben gevist totdat de stroming het ons onmogelijk maakte om verder te vissen. Rond 15 uur terug naar Terneuzen gevaren. Mooie dag gehad, maar het leek wel najaar qua temperatuur. Onze vispakken kwamen nog goed van pas. Mijn diepvries is na 2x achter elkaar meegaan weer goed gevuld. Ik wens iedereen die begin mei meegaat nog goede vangst toe.

Lein Dieleman26-04-2024

Afgelopen zaterdag met 9 man naar buiten geweest bij Nolleplaat tussen Vlissingen en Cadzand. Prima visweer en ook prima vangsten. Ongeveer 40 scharren per man, en nog aantal wijtingen die maats waren.

Lein Dieleman26-04-2024

Afgelopen zaterdag met totaal 9 man naar kop van de Nolleplaat gevaren. Het weer was prima. De vangsten meer dan prima. Iedereen had rond de 40 scharren en ook zijn nog aantal mooie wijtingen gevangen. Na de middag kwam er een stevige wind te staan en na keren getij werden de vangsten minder. Rond hal 3 richting Terneuzen gevaren. Het aas was bij de meesten op. Al met al heerlijke visdag gehad. Voor herhaling vatbaar😊

Lein Dieleman18-02-2024

Vandaag zaterdag 17 februari met Gitta en Iwan en nog 3 anderen waaronder Maarten naar de Éveringen gevaren om daar heel de dag te vissen, afwisselend Rood naar Groen en terug naar Rood. Het was een fantastische dag weer om te vissen, geen zuchtje wind en in de middag een lekker zonnetje. Over de vangst hadden we niet te klagen we hebben vanaf 8.15 uur tot 15.15 uur constant vis gevangen. Heel geregeld 2 of 3 gelijk. Het was bijna gewoon werken zoveel beet. MAAR de wijtingen waren helaas bijna allemaal ondermaats. Slechts enkele maatse en een 12 tal scharren die mee konden. Als alles aan de maat was geweest had iedereen denk ik een volle emmer vis gevangen. Al met al een hele leuke en gezellige visdag gehad met zijn zessen.

Lein Dieleman09-12-2023

Vandaag donderdag 7 december met 9 man naar Springergeul gevaren. Daar hele dag blijven liggen. Was wel koud maar gelukkig droog en niet te veel wind. Over de vangsten kunnen we kort zijn. Die zijn nog streeds prima. Jammer dat er veel kleintjes tussen zitten. Iedereen had denk ik ong. 15 maatse wijtingen mee. En 3x zoveel terug gezette. Als je je nog niet hebt opgegeven. Volgende week is er nog plaats.

Lein Dieleman19-11-2023

Vandaag met 11 man richting Cadzand gevaren. Het heeft helaas tijdens het vissen de hele dag geregend. De vangst was prima. Heel veel kleine wijtingen en ook geregeld een mooie. Meestal doubletten en tripletten. De meesten hadden rond de 20 maatse wijtingen en nog 2x zoveel kleintjes. Er zijn ook nog een aantal scharren gevangen. Jammer van het weer maar voor de rest prima visdag met topvangsten.

Aaron haers12-11-2023

Zaterdag 11 – 11 – 2023 meegegaan voor een dagje vissen, Ik moet zeggen dat de weergoden het voor ons hadden gegund voor een mooie visdag, De zon scheen mooi op ons bolletje terwijl het landinwaarts zwart zag en veel regende bleef het bij ons droog aan boord, Wij waren nog maar net aan het vissen en er werd al een mooie tong gevangen van 43 cm, De rest van de vangsten waren vele wijtingen waarbij mooie exemplaren bij waren, Maar de ondermaatse wijtingen die wij gevangen hebben waren echt niet te tellen zoveel, Maar al bij al iedereen tevreden met vis huiswaarts gegaan, Schipper en opstappers nog bedankt voor deze mooie dag,

Groetjes Aaron Haers.

Leon06-11-2023

2 zaterdagen met de Krabbe gaan vissen. Nog vroeg in seizoen. 1e keer met Scheldeleut naar de Stellla. Gedurende de hele dag af en toe een zeebaars en wat scharren en bot. Afgelopen zaterdag de 1e open dag. Naar de evaring geweest. Uitleg gegeven over zeevissen. Daarna zelf proberen. Eerst inwerken met alleen lood en daarna met wormen. Ging allemaal best goed. Maar ook nu af en toe een zeebaars en een paar scharren en botten.

Aaron haers01-05-2023

Zaterdag 22 April weer eens vissen geweest, Het was een mooie visdag maar bewolkte dag er stond bijna geen wind een kleine regenbui om 12.00 die maar een 15 minuten duurde, Voor de rest was het net of je op het binnenwater aan het vissen was zo rustig was het, Die rust werd alleen maar verstoord door de vele scharren die gevangen werden, Ikzelf had er 53 en een paar botten, Dus je kunt wel nagaan wat er in totaal gevangen is, Dus bij deze wil ik iedereen bedanken voor deze mooie en gezellige dag.

Luc Yzewyn01-05-2023

Morgen met Scheldeleut waarschijnlijk naar hompels het begint al te kriebelen u hoort het morgenavond wel de vangsten

Lein Dieleman12-12-2022

Afgelopen zaterdag 10 december met volle boot naar Everingen geweest. Vangst prima. Rond 400 wijtingen en bijna alles aan de maat. Ook nog 40 scharren en 1 gul en wat botten. Was leuke dag om werr eens mee te gaan. Wel koud en mistig maar dat kon pret niet drukken. 500 gram aas was er zo door. Dus bestel genoeg als je door wilt vissen.

Maarten25-09-2022

Gister Zaterdag 24 sept wezen vissen met 12 vissers.We zijn naar de Stella gevaren en om 09.00h gaan vissen.De vangst viel niet tegen naar schatting 150 zeebaarzen waarvan zo,n 50 mooie exemplaren(hoezo er is geen zeebaars meer) 1 mooie tong van 580 gr en enkele botjes en scharrretjes,leuke visdag iedereen tevreden,conclusie van biologen en virologen moet je niet zoveel geloven gewoon blijven vissen en genieten

lein.dieleman23-05-2022

Afgelopen zaterdag 21 mei met schipper Iwan en machinist Gitta vertrokken vol goede moed naar de Walvisstaart. Toen we bij Breskens kwamen zagen we het al, de golven waren te hoog om daar te kunnen vissen. We hoorden over de boord radio dat de boten vanuit Vlissingen naar de Spijkerplaat gingen. Wij zijn daar ook gaan vissen. Na de middag nog wat terug gevaren en daar achter zandplaat gaan liggen.
De dames waren dit keer in de meerderheid. Gitta had een vriendin en nog 2 dames van Dow meegenomen als opstapper.
Over de vangst kan ik kort zijn, het was bar slecht. Ik had 2x schar en 2x bot en dat was het.
Totaal zijn zo’n 30 vissen gevangen, waarvan Iwan er 14 had.
1 dame ( opstapper) had de primeur om een zeebaars van 52 cm te vangen, die ik voor haar heb uitgedraaid omdat ze het te zwaar vond om te draaien. Dit maakte mijn dag goed.
Over het weer hadden we verder niet te klagen, we hebben lekker kunnen bruinen in het zonnetje.
Ik hoop dat jullie op 28 mei wel naar buiten kunnen en wens iedereen veel succes.

Lein Dieleman08-05-2022

Zaterdag 7 mei gevist met 5 man,met schipper Maarten en bestuurslid Herman uitgevaren naar de buiten, naar de Walvisstaart. De laaste man kwam om 7.40 uur en de eersten waren er allemaal om 7.00 uur. Het was niet duidelijk dat we niet om 7 uur vertrokken. (Wanneer er niets bij vermeld staat is de normale tijd 08.00 uur. Eddy)
We zijn om half 10 beginnen met vissen en gelijk begon de vangst met 3-2-1 stuks tegelijk. Bijna geen draai zonder vis.
Rond 13.00 uur was bij iedereen het aas op. We hadden hele slechte leeglopers omdat de koeling van de wormen was uitgevallen op de boot.
We hebben totaal rond de 400 scharren, scharretjes gevangen ook nog volop wijting, maar die waren bijna allemaal te klein. Verder nog enkele botten en als klap op de vuurpijl een haai van 82 cm.
Tip: als je je diepvries nog wilt vullen met scharren boek dan een plaatsje aan boord er zijn nog plekken vrij de komende tijd. Neem wel genoeg aas, want je hebt heel veel nodig als de vis constant bijt. We waren niet alleen want het lag daar vol met bootjes.Rond 16.00 uur waren we weer terug in Terneuzen we hadden zowel heen als terug de stroming mee. Het was prima visweer en een leuke geslaagde dag.

Maarten01-02-2022

Zaterdag 29/1 met 7 personen wezen vissen.Door de harde wind wzw 6-7 naar de springergeul gevaren alwaar we toch een beetje beschut lagen.Veel vis maar de wijting aan de kleine kant,de schar was allemaal van behoorlijk formaat,ieder was dik tevreden

Aaron haers02-01-2022

Bij deze wil ik iedereen een gezond en gelukkig nieuwjaar wensen voor 2022 !!!!!!!!!

Eddy19-12-2021

Gisteren, zaterdag  in donker uitgevaren en in de mist terug gekomen. Tijdens het vissen viel het best mee met de kou en wind.
Eenmaal voor anker kwamen de eerste mooie wijtingen al binnen boord .Ook wat scharren en emmers vol met wijting.
Dit was de laatste geplande vistocht van dit toch wel bijzonder goed najaar.
Graag wil ik u allen, ondanks alle belemmeringen prettige feestdagen en een gezond Nieuwjaar toewensen.

Eddy19-12-2021

Nog een van de  laatste berichtjes van het visseizoen 2021.
Afgelopen donderdag uitgevaren met een groep enthousiaste mensen waaronder een jonge dame die nog nooit vanaf de boot gevist had en die de dag van van haar leven had zoals ze zelf vertelde. Op het eind van de dag had ze er n.l. 45 gevangen. Verder hebben de andere deelnemers zich ook aardig geamuseerd aantallen van 50 – 60 was niks bijzonders. Bijzonder was dat in de loop van de dag het zonnetje er door brak nagenoeg windstil was en met opgestroopte mouwen de vis niet aan te slepen was.

Danny Roest29-11-2021

Gisteren 27-11 met 12 man naar de overkant gevaren. Ondanks de slechte weersverwachting toch bijna heel de dag mooi weer gehad. Heel de dag door werd er door iedereen goed gevangen. Zelfs met dood tij bleven ze rammelen. Ongeveer 50% terug laten zwemmen, de rest mee naar huis. Er werden nog diverse scharren gevangen maar geen grote getallen. De meeste zaten tussen de 50 en 100 wijtingen. Kortom heerlijke visdag.

Eddy21-11-2021

Gisteren met een groep weggeweest die van aanpakken wist.
Het was mij opgevallen dat er donderdags veel vis gevangen is die net de maat was. Heb de boot op een ander plekje gelegd en het was meteen raak. Prachtig mooie vis met 3 tegelijk die het fileren waard was. Dat ging maar door tot we anker op gingen. Er was iemand bij die schatte het totaal gevangen vis op 1800, maar die moest op het eind van de rit ook de meeste consumpties betalen!!!!! Met tevreden gezichten allen huiswaarts zien keren.

Leon van Miert19-11-2021

Na een paar jaar afwezigheid, gisteren de 18e kunnen genieten van een vistocht met de Krabbe. Wat een mooie functionele visboot. Het uitvaren naar de Everingen was al genieten. We waren met zijn achten zodat er heerlijk voldoende ruimte aanwezig was. De trend was net als bij vorige tochten heel veel wijtingen van allerlei formaat en af en toe schar. Wat voor as we ook gebruikte, pieren, tappen, kokkels, zoute pieren, stukjes vis, overal werd aan gevangen. Het lukte iedereen om kilo’s vis te vangen. Bij het tellen kwam ik ’s avonds aan 88 stuks. wat betekende dat de dag met fileren doorliep to ongeveer half elf. De uitdaging is nu om bij een volgende keer uit te proberen of het lukt om selectiever te vissen in de hoop alleen de grootste te vangen.

Lein Dieleman14-11-2021

Vandaag zaterdag 13 november met schipper Maarten op volle boot naar de Everingen geweest. Was opnieuw prima visdag. Aron ving opnieuw de meeste vis. Totaal denk rond de 700 wijtingen mee ook nog groot aantal te kleine terug gegooid. Er zijn ook nog rond de 70 scharren gevangen. Rond 15 00 uur gestopt omdat iedereen zijn aas op was. Dus als je de diepvries wil vullen geef je op. Op donderdagen is nog steeds veel plek.

Marco Janse12-11-2021

Afgelopen zaterdag 06-11-21 een dagje gevist met de krabbe.Om 8u vertrokken we met 11 vissers onder leiding van Iwan naar onze vis stek. Eenmaal aangekomen op de vis stek vlogen de loodjes gelijk het diepe in.Nog voor bij sommige vissers de 2e hengel in lag, kwamen de eerste mooie wijtingen er al uit. En zo bleef het eigenlijk de hele dag, bijna elke draai vis, meestal alle haken vol.Veel wijting 30+ cm , schar en een enkel bot.Veel kleine wijting terug gezet om nog wat te groeien.Aan het eind van de dag allemaal tevreden gezichten aan boord en iedereen een mooie kluts vis in zijn emmer.Rond 15.30u heeft Iwan ons veilig terug gevaren naar de haven van Terneuzen.T was een mooie dag, met best een stevig windje maar gelukkig bleef het droog.Op naar de volgende keer.Groetjes Marco Janse

Eddy28-10-2021

Vandaag gevist met 6 vissers. Men spreekt wel eens van een goede visdag, maar wij vonden dat dit een super visdag was. Op het achterdek met 3 man gevist, Johan, Maarten en ik, we hadden samen 360 wijtingen. Voor op de boot stonden de mannen van Zaamslag en die hebben zich ook niet onbetuigd gelaten. Samen hadden we een 510 wijtingen en een vijftigtal scharren. Omdat ons aas op was hebben we van armoede moeten stoppen en hebben we onder een lekker zonnetje ze schoongemaakt. pfff dat begon op werken te lijken.

Aaron haers24-10-2021

Gisteren Zaterdag 23-10-2021, Het was een mooie heldere dag met veel zon, Maar zou de vis ook al aanwezig zijn, Dat was natuurlijk bij de meesten een vraagteken, Eenmaal aangekomen op de bestemming konden de hengels weer overboord, En wat bleek bij de meesten was het meteen raak de wijtingen waren er weer in overvloed, Hoeveel precies aan wijtingen gevangen is dat is moeilijk te zeggen, Maar zeker rond de 300, Er zijn ook nog diverse scharren gevangen ik denk een stuk of 15, En ja er is ook nog 1 gul gevangen ik was de gelukkige, Maar al bij al een prachtige dag gehad en veel zon en visplezier, En jongens nog bedankt voor deze mooie gezellige dag!!!!.

Aaron haers27-06-2021

Gisteren Zaterdag 26- 06- 2021 vissen geweest, Het leek erop dat dit een sombere dag zou worden, maar niks is minder waar, In het begin was er wat motregen wat niet lang duurde, Sterker nog het was gewoon lekker weer, Dus de hengels konden weer ingespannen worden, Ach en wij weten allemaal dat het moeilijk zoeken is naar een goede plek in deze tijd van het jaar, Maar toch ja ja er zijn toch 6 tongen gevangen en 8 botten en een zeebaarsje gevangen, Wij hebben met dit kleine groepje een zeer leuke dag gehad, En Iwan nog bedankt voor de goede vaart !!.

Groet Aaron.

Aaron haers15-02-2021

10 dec vissen geweest,Het was weer een spectaculaire dag wij zijn gaan liggen thv Ellewoutsdijk, Het was weer een hele dag wijtingen takelen en div scharren, en natuurlijk je gelooft het nooit die dag werd er ook nog eens 4 gullen gevangen!!!! Ikzelf had die dag 128 wijtingen en 14 scharren en 2 gullen, Maar vanwege de coronaregels weet ik niet precies wie wat en hoeveel, Maar 600 wijtingen zeker en scharren ook wel rond de 150, Dus mijn dag was zeker een goede visdag, Bedankt voor deze mooie dag.

Groet Aaron.

Iwan21-01-2021

Beste allemaal. Na een kleine update is het vanaf nu weer mogelijk berichten te plaatsen in ons gastenboek.

Succes !!

Herman Pijpelink08-12-2020

Na de goede vangsten van afgelopen donderdag hebben we het gisteren weer op de Spijkerplaat geprobeerd. Na een uurtje varen aangekomen en konden de lijnen overboord en al heel snel kwamen de eerste vangsten aan boord.
Deze bestond voornamelijk uit wijting met af en toe een schar. Iedereen had aan het eind van de dag leuk gevangen, naast de vele wijtingen zijn er zo’n 50 scharren gevangen.
Aaron was wel de koploper, hij haalde bijna de 100 stuks. Das mooi toch.

Aaron haers06-12-2020

Vandaag 5 december vissen geweest, het was een mooie winterse dag, en de vangsten waren ook bijzonder goed, mijn eerste worp was dan ook meteen raak 3 wijtingen tegelijk, en zo ging dat maar door waaronder ook diverse scharren, om 11.15 had ik al 1 emmer vol met vis, dus emmer nr 2 genomen voor de resterende uren nog te vissen, en deze was op het einde Van de dag ook vol, resultaat 98 wijting en 9 scharren, dus je kunt wel nagaan hoeveel er in totaal gevangen is, precies weet ik dit niet ivm Corona regels, en ik was te druk met het schoonmaken vd vis 😊

Lein Dieleman03-12-2020

Vandaag voor het eerst in lange tijd weer eens gevist met “onze” mooie opgeschilderde boot Krabbe, hij is heel netjes geworden. Complimenten voor de schilders.
We hebben met een klein aantal mensen 6 en schipper en machinist corona proof gevaren. Bestuur lette goed op of alle maatregelen werden nageleefd en gaf ons bij aankomst instructies en vroegen ook of je klachten hadden. Maar dit terzijde.
Nu het vissen, we zijn met schipper Maarten naar de spijkerplaat geweest, daar gevist van half 9 tot half 3, daarna naar huis gegaan vanwege stroming en weer dat slechter werd. Voornamelijk veel wind en het begon daarbij ook nog te regenen.
Over de vangsten kan ik kort zijn deze waren prima. Ik denk dat we totaal rond de 250 wijtingen hebben gevangen, waarvan ook hele forse exemplaren. Natuurlijk ook af en toe ondermaatse maar dat hoort erbij.
Ook ving Piet de Pooter een haaitje van rond de 40 cm. Verder zijn er diverse scharren gevangen en ook nog 1 tong door Herman. Zelf had ik 6 scharren maar dat was wel aan de bovenkant. Helaas opnieuw geen enkele gul.
Ik had zelf een enorme domper want mijn hengel met molen viel uit de steun en verdween gelijk onder water. Dat was een smet op een verder hele mooie visdag die voor herhaling vatbaar is.

Theo16-07-2020

Als niemand over ons vistochtje van donderdag 09-juli durft te schrijven dan moet ik zelf maar doen . Met schipper maarten en johan naar spijker /hoge springer daar was niet veel paar tongen en nog wat ander spul . verkast toen dat water opkwam terug richting terneuzen ergens bij plaat ja daar was het wel raak ja !! maar voor 1 persoon een tweede frank ploegaert zij aron tegen mij ,ik was de gelukkige eerst zeebaars 53cm dan nog 2 tongen en op laatst van de dag bij voorlaatste worp een van 55cm en bij laatste worp toen bijna ieder al aan een biertje zat een van 63 cm ,en maar zeggen dat er geen vis is . schipper maarten en johan hebben ons naar mijn stekje gebracht waar was het nu alweer .!? Jaaaa ik kan het de eerste jaren wel dromen ,denk dat ik dit niet nog eens ga meemaken .te vroeg aant biertje is ook nie goe zie je wel .dus toch visse zoals frank ploegaert tot laatste min Gr Theo

Theo28-06-2020

Donderdag nog eens wezen vissen samen met de 3 musketiers uit zaamslag na overleg eerst naar springer, daar aangekomen pats nog maar net in , en schipper eddy gelijk een grote tong dus ieder das hier goed begin maar het bleef bij 1 maal pats en nog wat klein spul . ja verkassen naar waar? op aandringen van piet.w en ikzelf en tegen de waarschuwing van onze schipper eddy dat het daar niet goed zou zijn toch naar hompels. daar net aangekomen pats grote zeebaars ik zelf. dus ja kregen goed gevoel van ja juiste keus. maar ja pats ook maar 1 keer verder nog wat bot 1 makreel en klein spul . ja piet en ik durfde niet meer vragen voor te verkassen. dan maar terug gevaren naar ander stekje daar nog wat gevangen.al bij al toch zeer goede dag lekker wat bij gepraat en het weer was top zon en bijna geen wind dus top dag Gr Theo

Eddy21-06-2020

Gisteren met een beperkte groep na lange tijd weer uitgevaren.
Voor iedereen was het weer even wennen ook voor de vis, want het begon maar matigjes, kwam ook door het keren van het tij.
Na enige tijd een ander plekje opgezocht en daar was het meteen raak. In minder dan 5 minuten 4 zeebaarzen waaronder mooie exemplaren, in totaal hadden we 23 zeebaarzen waarbij er heel wat terug gezet zijn die net onder de maat waren. Met nog een aantal botten en enkele wijtingen plus het prachtige weer hebben we van een mooie visdag genoten.

Eddy25-05-2020

Update eerder bericht,

Vanaf de geplande datum 11 juni 2020 kan er weer gevaren (gevist) worden, de vistochten zullen met maximaal 6 vissers doorgaan.

i.v.m. de 1.50 mrt corona regel.

Eddy28-12-2019

Gisteren met een groepje jeugdige vissers uitgevaren om te gaan vissen in de Everingen. Er waren jongens bij die nog nooit gevist hadden op een boot, ik kan u verzekeren dat die terug komen, wanneer je 3 prachtige wijtingen tegelijk in je emmer kan deponeren zag je ze glunderen tot achter hun oren!!!!! Nadat ze de soep hadden laten smaken hebben we om 14.30 uur het anker gelicht en zijn ze rond 15 uur in de haven met een goed gevulde zak vis opgevangen en trots huiswaarts gekeerd.
Omdat dit de laatste geplande vistocht van dit jaar was, wens ik iedereen een prettige jaarwisseling en een goed en gezond nieuw jaar toe, met nog vele mooie vistochten.

Aaron haers24-12-2019

Bij deze wil ik iedereen gelukkig nieuwjaar wensen, en natuurlijk een goede gezondheid, bedankt voor de mooie visdagen!!!!!!!

Groet Aaron

Eddy22-12-2019

Gisteren met een groep vissers uitgevaren om in de Everingen een visje te vangen. Omdat we daar bij het keren van het tij begonnen was het maar matigjes wat de vangst betrof, nadat we de soep hadden laten smaken hebben we verkast en daar was het wel raak. Op het achterdek zag ik Henk 4x 3 tegelijk aan boord hijsen waarbij de anderen zich ook niet onbetuigd lieten er is ook nog een klein gulletje gevangen. We zijn iets vroeger gestopt omdat er mensen naar het gevecht (stoeipartij) Rico&Badr moesten gaan kijken in Arnhem . Zo is toch iedereen met een goed gevulde emmer huiswaarts gegaan.

Rinus20-12-2019

Gisteren,
de laatste clubvisdag van dit jaar. Met 10 man opgestoomd naar de ” Everingen” en deze keer hebben we niet aan de rode kant gelegen maar aan de groene. Het zachte weer en niet teveel wind en natuurlijk ook de vele vis die gevangen is maakte het een prachtige visdag. Het waren de wijtingen , we hebben ze niet geteld, die het meest gevangen zijn maar ook redelijk wat scharren en nog een paar steenbolken en zowaar een lompje ( puitaal voor de anderstaligen). Alles bij elkaar een mooie visdag, alhoewel ik iemand hoorde zeggen dat hij niet meer met vis thuis mocht komen.
Iedereen mooie dagen gewenst.
Rinus

Aaron haers07-12-2019

5 december vissen geweest, het was een koude dag en veel wind, maar de wijtingen waren niet te tellen, ik durf bijna niet te schatten maar zeker over de 500 totaal,er zijn ook nog 48 scharren gevangen en een paar botten, helaas de gul laat het afweten, maar ik denk dat het watertempernatuur nog te hoog ligt, al bij al leuke visdag gehad. groet Aaron

Cecile02-12-2019

Gisteren met volle boot naar de Everingen gevaren.De vangst was zeer goed,veel grote wijtingen iedereen heeft ook nog behoorlijk wat scharren gevangen.Het was heel gezellig aan boord en goed weer.Voor wie nog plaats heeft in de vriezer is het nu het moment.

Maarten02-12-2019

Gister met een ploeg naar Everingen gevaren en gevist,veel grote Wijting en dikke scharren,iedereen dik tevreden

Frank ploegaert25-11-2019

Zaterdag 23 november met 7 man vertrokken naar de everingen veel vis, opnieuw wijtingen van groot tot klein en ook nog wat scharren, ik denk 300 wijtingen en 35 scharren, goed weer om te vissen dus weer een leuke visdag.

G.D.22-11-2019

Gisteren 21-11 weer naar Everingen met volle boot.
Het is gewoon super goed. Diepvries kan met wijtingen worden gevuld. Ik denk dat we er totaal 500 hebben gevangen en ook nog 20 scharren. Neem wel genoeg aas mee !!

Eddy17-11-2019

Gisteren met een gezellige groep vissers uitgevaren naar de visgronden op de westerschelde. Het was een rustig dagje wat het weer betrof met het zonnetje erbij, dus aangenaam visweer.
Het anker lag nog maar goed en wel vast of langs beide kanten werden de wijtingen aan boord gehesen. Mijn eerste beet was n.l. een gul , er is er in de loop van de dag nog eentje gevangen. Op het eind van de visdag had iedereen rond de 35 wijtingen en zijn er nog een 40 tal scharren gevangen.
Zeer tevreden vissers huiswaarts zien gaan.

Lein Dieleman15-11-2019

Vandaag donderdag 13 november met 9 man naar de Everingen gevaren en daar hele dag gevist.
Weer viel ’s morgens tegen en ’s middag zaten we zelf nog een poosje in de zon;
De vangsten van wijting zijn nog steeds prima, iedereen had zeker 25 wijtingen mee, waarvan de grootste rond de 36 cm. veel klein spul zwemt weer. Er zijn ook nog een aantal steenbolken gevangen, ook nog 1 bot en rond de 20 scharren.

Johan12-11-2019

Verlaat vangstbericht van 7- 11.
Eerst naar de Stella vangst was daar goed,maar door de harde wind terug naar Tomasgeul. .Daar viel de vangst tegen,het weer was niet onze vriend,veel regen en wind.

Aaron haers02-11-2019

Afgelopen donderdag 31 oktober, vissen geweest het was weer volle bak, wijtingen niet te tellen,Er is nog een hondshaai gevangen en een grote zeebaars en natuurlijk div scharren en botten, en natuurlijk zat het weer ook heel goed mee,goede zonneschijn en veel visserspraat, alles bij elkaar leuke dag gehad!!!!! ps: nog wat vergeten onze nieuwe schipper nog bedankt voor de leuke vaart, toppie!!!!!!!!!

Rinus01-11-2019

Gisteren met mooi weer en 8 man uitgevaren om een visje te vangen . Eerst naar de everingen en daarna naar de spijkerplaat. De wijtingen zijn weer in massa aanwezig en in totaal hebben we er zo’n 270 meegenomen. De ondermaatste, die er ook volop gevangen zijn, zwemmen weer terug of zijn in de buik van een zeemeeuw verdwenen. Ook nog wat schar en botten gevangen en Eddy ving nog een zeebaars van tegen de halve meter en mijn buurman Wilfried ving een hondshaai van bijna een meter. Alles bij elkaar een prachtige visdag met mooi weer en tevreden vissers.

Conclusie: het stikt van de vis in de schelde.

Johan26-10-2019

Gisteren met een leuke ploeg uitgevaren. Eerst tussen de 6 en de 8.Omdat de vangst daar niet naar ieders wens was,doorgevaren naar de Stella.Daar was de vangst beter:ongeveer 200 wijtingen en wat scharren.Was weer een gezellige dag.
Groet.
Johan.

Theo Verstraeten26-10-2019

Gisteren met 12 man richting stella gegaan met rustigweertje ,daar ging het in begin zeer goed vooral bij Aron was gelijk volle bak . Dan wat minder en zijn we verkast wat verder op stella. Daar ging het bij ieder wat beter vooral nu meer grotere wijtingen en mooie scharren voor de pan ,en de vele kleine terug int sop . Lekker geklets met de jonge mannen van zaamslag op de kop , en met ons belgie,s Facteurke met zijn maatje die mij bijles vissen hebben gegeven . Lekker gevist , Na middag meer zon maar kwam zeer veel wind kon voorop moeilijk blijven staan dus rond 1500 uur terug gegaan .
Dus onder leiding van maarten en johan een mooie visdag gehad

Theo

Eddy20-10-2019

Gisteren met een groep voor de eerste keer in het najaar het ruime sop gekozen.
Waarbij de verwachtingen hoog waren gespannen, “wat zou het worden”. De plannen waren om in de monding van de schelde te gaan vissen, maar door de stevige wind toch maar eerst geprobeerd op onze vertrouwde plek.
We lagen nog maar pas vast en de eerste wijting kwam al aan boord en dat is eigenlijk de hele dag zo doorgegaan, de groep maakte er een wedstrijd van en op het einde van de visdag zijn er een 275 wijtingen, 1 bot en 1 tong geteld, waarbij iedereen kon terug zien op een mooie en geslaagde visdag.

Eddy18-08-2019

Op zaterdag de 17e ondanks het weerbericht dat ze gaven uitgevaren een plaatsje gezocht in de monding van de westerschelde en geprobeerd wat tongen te vangen. Dat is aardig gelukt we hadden er zo’n 30 tal binnenboord waarbij zeer mooie exemplaren en daarbij nog wat bot dus ik heb eigenlijk niemand horen klagen. En ondanks dat ene buitje waar we zowat van dek spoelden viel het weer ook nog mee.

Lein Dieleman25-05-2019

23 mei met 7 man naar de Hompels geweest. Was prima weer met lekker veel zon en weinig wind.
De vangsten lopen flink terug. We hadden totaal rond de 100 scharren, 30 wijtingen en enkele botten.
Zelf had ik er 26, schipper Maarten 25 en mijn Belgische buurman 23.
Was een leuke dag, met veel ruimte aan boord.
Nu wachten op de tongvangsten die gepland staan en vol zitten.
Iedereen goede zomervakantie en tot in het najaar.

Rinus10-05-2019

Gisteren,
Donderdag 9 Mei met 12 man en mooi weer en weinig wind wezen vissen op één van de onze vaste scharren stekken .Rond 9 uur lagen we al te vissen en vlak daarna kwamen de eerste scharren al aan boord en dat ging de hele dag door tot c.a half drie en toen was bij bijna iedereen het aas op. De vangsten waren best goed ,alles bij elkaar zo’n 400 scharren om mee naar huis te nemen en een heleboel kleintjes terug in het water. Maarten was de koploper van de dag met 47 scharren en vlak op zijn hielen Piet Wissel met 45 stuks. Ook zijn er nog wat wijtingen gevangen waarvan er een paar tegen de 40cm lang waren en nog een bot of 5. Op de terugweg, bij Hoofdpaat langs de zeehonden ( 43 geteld) weer naar de veerhaven en in de regen aangekomen. Alles bij elkaar een mooie visdag.

Lein Dieleman25-04-2019

Beste vissers,
Vandaag met 13 man naar de Hompels geweest. Dit had ik persoonlijk niet verwacht, want het waaide naar mijn idee best hard, maar volgens de kenners zat de wind in de juiste hoek en dit klopte. Om 9.15 uur waren we aan het vissen en we hebben aan 1 stuk door tot 14.15 gevist, waarna bij bijna iedereen het aas op was en ook ging het regenen.
De vangsten waren prima vandaag. We hadden totaal ca 520 scharren en rond de 100 wijtingen en wat bot.
Al met al een prima dag. Schipper Maarten had de meeste schar, nl 61 stuks gevolgd door Piet Wissel met 59. Zelf had ik er 55. Was dus opnieuw een prima visdag, ondanks het wat mindere weer, want we waren de afgelopen paasdagen meer gewend.
Als jullie de diepvries nog willen vullen, geef je dan snel op. Veel succes allemaal en nog veel zulke visdagen gewenst.

Rinus12-04-2019

Gisteren,
11 April,
ben ik weer eens gaan vissen met nog 8 fanatieke vissers. Het was een frisse bedoening met veel wind toen we vertrokken. Ondanks de wind zijn we toch naar de “Hompels” gevaren en dat was een goede keus en best te doen. We hadden de wind en de stroom op de kop dus de boot lag redelijk stabiel. Na de Middag en het keren van het tij, het werd te hobbelig, zijn we naar de spijkerplaat gevaren en daar nog een dik uurtje gevist. Op de Hompels hebben we best goed gevangen, totaal zo’n 150 scharren en nog wat botten en een enkele wijting. Wat me opviel dat er al redelijke grote exemplaren gevangen werden. De vangsten worden elke week beter en dat beloofd wat voor de aanstaande visvaarten. De vangsten bij de spijkerplaat waren minder, wel een paar kleine wijtingen gevangen en Cyriel was de spekkoper van de dag met een forse zeebaars. Alles bij elkaar een mooie ontspannende visdag en het ziet er hoopvol uit voor de volgende visvaarten. De aantallen scharren nemen alleen nog maar toe.

Johan Obrie08-04-2019

Gisteren met een volle boot naar de Hompes geweest.Prachtig weer een leuke ploeg.De vangst was niet wat we gehoopt en verwacht hadden,maar iedereen had 10 á 15 scharren.

Rinus15-02-2019

Gisteren 14/2 met 13 man wezen vissen op onze vaste stek. Een prachtige dag met veel zon en voor deze tijd een aangename temperatuur. De hele dag door vis gevangen bijna allemaal wijtingen en ook wel wat scharren en nog een paar botten. Veel wijtingen waren nog volop in de groei en ongeveer de helft ging weer terug overboord. Ik heb niet alle vis geteld maar ik en mijn buurmannen hadden toch wel zo’n 15 wijtingen om mee naar huis te nemen en ook nog een paar scharren. Geen gul gevangen dus de volgende keer beter.
Om c.a 3 uur was bij de meesten het aas op en om half 4 ging het anker op en zijn we terug gevaren.
Conclusie: de vis is nog voldoende aanwezig alhoewel er redelijk veel klein grut tussen zwemt maar alles bij elkaar een prachtige en leuke visdag.

Eddy13-01-2019

Op 12 jan. met 11 mannen opgestoomd naar “onze” visgronden en er een wedstrijd van gemaakt. Het begon een beetje zuinigjes maar naar verloop van tijd zag men weer het bekende beeld van de laatste maanden 2 en 3 tegelijk werden er aan boord gehesen waarbij ook heel wat mooie scharren. Op de terugvaart werden de gevangen maatse vissen gewogen en de man met het hoogste gewicht aan vis had 8 kg vis in de emmer zitten, waarbij de anderen zich ook niet onbetuigd hebben gelaten en ook 6 a 7 kg in de bucket hadden. Ondanks de stijve bries 5 tot 6 beaufort en de regenbui was er een geweldige stemming aan boord.

Eddy29-12-2018

Vrijdag de 28e het visjaar afgesloten met een stel jeugdige vissers 14 a 16 jaar. Deze groep heeft zich niet onbetuigd gelaten, in de mistige koude is men vol enthousiasme de strijd aangegaan en niet zonder resultaat, prachtige wijtingen en schar werden er aan boord gehesen soms  2 en 3 tegelijk. Waarbij tussendoor de warme soep lekker smaakte. Met glunderende gezichten terug de haven ingelopen.
Prachtige afsluiting van het bijzonder goed visjaar.
Prettige jaarwisseling toegewenst.

william29-12-2018

gisteren mee geweest met de krabbe heel goed gevangen mooie wijting grote en mooie scharren mooi weer gene wind iedereen tevreden

Johan Obrie26-12-2018

Zaterdag de 22ste met een “gezellige dorstige”ploeg naar de Everingen geweest.Het tij en de wind was ons goedgezind. De wijting en de scharren lieten zich gewillig vangen en iedereen is tevreden en “afgeladen”letterlijk en figuurlijk weer huiswaarts gekeerd.

Johan22-12-2018

Gisteren met volle boot naar de noord Evering
Door de wind en golven naar de zuid Evering.
Een ieder goed gevangen.
De wijting was wel een slagje kleiner
Hopen morgen op beter weer als vandaag

johan19-12-2018

Gisteren met een ploegje van de Styron naar ons stekje geweest.
Het was weer zoals de laatste weken.
Bergen met wyting en schar
Het weer was ons weer goed gezind

Rinus18-12-2018

Zondag,
16 Dec met 12 man naar onze vaste stek wezen vissen. Het was een beetje fris maar dat is normaal voor deze tijd van het jaar. Rond half negen waren we al aan het vissen en al vlug kwamen de eerste vissen aan boord. Het lijkt wel of de Schelde bomvol zit met wijtingen en ook de scharren waren goed aanwezig. Ik heb niet alles geteld maar ik zag dat mijn ene buurman Kees S meer dan 30 wijtingen heeft gevangen en 8 scharren en mijn andere buurman, onze schipper Eddy had 13 scharren en zo’n 40 wijtingen en de zaterdag en de maandag was hij ook van de partij dus hij heeft een capaciteit probleem. Hij verzuchte dan ook “waar moet ik dit nu weer allemaal laten” en kwam dan ook op het idee om een goed lopend viskraam over te nemen tegen een redelijke prijs, Er wordt zelfs al gefluisterd dat hij zich heeft laten inschrijven in de kamer van koophandel. Ik zelf had 8 scharren en zo’n 30 wijtingen. Veel kleine wijtingen zijn weer terug gaan zwemmen of verdwenen in de buik van een zeemeeuw. De andere gewaardeerde vissers hadden ook de dag van hun leven en rond half vier zijn we tevreden met een tas vol vis weer naar de haven gevaren. Alles bij elkaar een mooie visdag.

Hennie van Dijk14-12-2018

Gisteren bij het uitpakken van mijn visspullen zat er een vismes bij van een andere visser. Ik heb dit per ongeluk meegenomen, het is nl hetzelfde als dat van mij rood/zwart. Ik stond op no. 2.

Lein Dieleman14-12-2018

Vandaag 13/12 met volle boot naar vaste plek bij Everingen geweest. Maar goed dat we niet naar buiten waren gegaan, Want er stond een venijnig koude wind op de kop. Vangsten waren opnieuw prima. Iedereen had denk ik tussen de 20 en 50 vissen. Hele mooie afgewisseld met een periode van kleine. Ook werden er wat scharren gevangen. Degene die de meeste had ( 9 stuks) viste met verse tappen. Helaas weer geen enkele gul. Al met al mooie visdag, je kunt het slechter treffen.
Verder wens ik iedereen goede kerstdagen en een voorspoedig 2019 en opnieuw een prima sportief visjaar.
Volgende week donderdag en do 27/12 is er nog plaats op de boot.

Theo14-12-2018

Vandaag met maarten en johan naar onze stek in everingen . Was al vroeg een zeer mooie zonnige dag geworden, dus de stemming was al zeer goed ,en dan moesten we nog beginnen. Er is veel wijting gevangen en er waren ook veel mooie groote bij ,sommige vissers hadden ook nog redelijk wat schar mijn buurman uit wachtebeke had er 10stuks dus iedereen tevreden naar huis . Maar ja uitzonderingen zijn er altijd . Frank was aan het zagen dat hij aan de vekeerde kant van de boot zat, hij was aan het wachten dat we snel zouden draaien . Maar ja boot gedraaid maar de vis draaide mee dus nog steeds niet blij. Gul vandaag niet gezien . Maar was alles bij elkaar top dag Gr Theo

Johan10-12-2018

Donderdag 6dec .
Weer maar eens naar de Everingen geweest.
De vangst was veel wijting.schar en een gul

Johan30-11-2018

Gisteren met een ploegje naar onze visgronden geweest , ondanks regen en wind goed gevangen, ikzelf 2 gullen gevangen.

Lein Dieleman25-11-2018

Vandaag zaterdag 24 november met slechts 7 man, inclusief schipper en machinist naar onze vast stek gevaren. De vis begon meteen te bijten en dit bleef zo totdat we zijn gestopt om 15.30 uur. Totale geschatte vangst 350 wijtingen, waarvan zeer vele mooie maat hadden. Mijn grootste exemplaar was 35 cm. Ook zijn er rond de 15 scharren gevangen en Imar de Pan had een gul van 50 cm. Al met al weer een prachtige visdag, en de regen is uitgebleven.

Lein Dieleman23-11-2018

Vandaag met 9 man naar de vaste stek op rood bij Everingen. Mooie dag weer, het zonnetje piepte er af en toe door. De vangsten waren prima. Iedereen had vis. Zelfs 1 gulletje van 46 cm. Totaal ongeveer 20 scharren en 300 wijtingen, groot en klein, mager en dik. Zo is het met mensen ook !
Hele dag door gevangen behalve bij keren van getij. Dus mensen die hun diepvries nog willen vullen, het is nu de tijd. Veel succes allemaal.

Eddy19-11-2018

Nog een verlaat bericht van afgelopen zaterdag.
Een groep had besloten om er viswedstrijd van te maken, waarbij alles wat aan boord kwam tot op de cm en gram werd gemeten en gewogen.
11 personen deden eraan mee, en daarbij is 61 kg vis, vooral grote wijting maar ook mooie scharren aan boord gehesen.

Maarten v.d Eijk18-11-2018

Donderdag,Zaterdag en Zondag met een groep vissers weggeweest.
De resultaten waren al deze dagen zeer goed. Heeeeel veeeel Wijting groot,middel en klein , Scharren allemaal groot formaat,
een enkele gul de toppen stonden niet stil. En prachtig weer dat was ook meegenomen.Voor Donderdag a.s is er nog plaats genoeg om mee te gaan om de vriezer te vullen.

Eddy16-11-2018

Gisteren met 12 enthousiastelingen het ruime sop gekozen, en geprobeerd een visje te vangen. Onder een stralende zon en weinig wind, vlogen de eerste lijnen de plomb in.
En direkt daarna werden de eerste wijtingen aan boord gehesen van een formaat waar je U tegen zegt. Daarbij ook nog wat scharren, zodat iedereen de telefoon pakte en het thuisfront meldde van, zet de pan maar al op!!!!

Voor zover ik kon zien zijn er alleen al op het achterdek over de 100 stuks gevangen en op het voordek hebben ze zich ook niet onbetuigd gelaten. Bij het keren van het tij werd er heel wat bijgepraat, onder de stralende zon, werden vele wereldse problemen aangekaart!!!!!!  Met tevreden mensen de terugtocht aangevangen.

Rinus11-11-2018

Gisteren,
Donderdag 10 Nov wezen vissen met redelijk veel wind en in de middag wat regen.
De vangsten waren voor mij veel beter dan de laatste keer op 18 Oktober toen ik alleen maar een krab en een mini wijting gevangen had. Gisteren had ik 22 wijtingen, 3 scharren en een gulletje van 57 cm waarbij een aantal wijtingen flink uit de kluiten gewassen waren. De vangsten van de collega vissers waren wat verschillend en achter op de boot was het wat beter dan voorop.
Alles bij elkaar een mooie visdag.

Rinus

Eddy01-11-2018

Vandaag met een zevental vissers naar “onze” visgronden geweest en hebben daar zeer mooie exemplaren wijting en schar gevangen. Er waren wijtingen bij die qua gewicht en grootte de kabeljauw evenaarden.
Ieder had er rond de 20 stuks in de pocket.
Iedereen tevreden huiswaarts zien gaan.

Eddy27-10-2018

Donderdag met een tiental vissers naar de spijkerplaat geweest en het resultaat was dat iedereen tussen de 15 en 20 stuks gevangen heeft, waaronder wijting, schar en een vijftal zeebaars die te klein waren en teruggezet zijn.

Lein Dieleman25-10-2018

Vandaag donderdag 18 oktober met 8 man naar de Hompels gevaren. De verwachtingen waren hoog gespannen. Mooie tocht, leek wel zeehonden safari.
Over de vangsten kan ik kort zijn. Het was echt slecht vandaag. Enkele scharren en een paar wijtingen gevangen, daarna rond de middag verkast naar Everingen ( Rode kant). Daar ook bijna niks meer gevangen. Waren rond 16.00 uur terug in Terneuzen. 1 voordeel zo’n dag, Je hoeft geen vis schoon te maken. Totaal denk ik 20 vissen gevangen met 8 man. Nog een opmerkelijk voorval. Johan ving een mini haaitje en werd door dat beest in zijn hand gebeten !!!. Bij de volgende tochten veel succes en hopen dat de temperatuur van het water vlug naar beneden gaat waardoor de krabben wegblijven en de wintervis de kans krijgt.

Eddy14-10-2018

Gisteren met een nagenoeg volle boot plannen gemaakt om naar buiten te gaan, maar tijdens het varen naar het bericht van Vlissingen geluisterd en daar gaf men 5 tot 6 bfr aan, dit is teveel om veilig te kunnen vissen.
Dan maar een ander plekje opgezocht nabij de Stella, gehoopt op een enkel visje werden dat er heel wat, waarbij veel wijting, mooie schar en 2 lappen van tongen.

Maarten v.d Eijk08-10-2018

Goedemorgen Gister 7- 10 2018 iemand gesproken die op de Hompels was wezen vissen Er zaten volop grote scharren en zeebaars en kleinere wijting,deze persoon heeft een boot in Breskens liggen en vist dikwijls op zee.

Danny03-07-2018

afgelopen zondag 24-06 zijn we met de krabbe volgboot geweest voor de sloepentocht die dit jaar voor het eerst georganiseerd was in Terneuzen. een 6 tal roeiteams deden mee om vanuit Breskens te roeien naar Terneuzen toe.
wij hebben met de krabbe als volg boot, team 4 begeleid die ook nog eens de 1e plaats hebben gehaald. er werd gemiddeld met 11,2 km per uur geroeid. dit was een hele opgaven voor de roeiers, die het ook nog best moeilijk kregen toen er een bootje van ruim 300m lang en 50m breed voorbij kwam. petje af voor de prestatie. al met al een mooie ochtend gehad. Eddy bedankt voor je vrijwillige bijdrage om mee te gaan als schipper.

Aaron haers26-05-2018

Gisteren weer een dagje vissen geweest, Na ruim twee uur varen aangekomen bij de hompels, de eerste worp was het al gelijk raak, Ik was nog met mijn tweede hengel bezig ! en pats de eerste schar was al aan boord, Waar ik ook keek iedereen was bezig met vis takelen!!! En de vangsten werden alleen maar beter drie scharren tegelijk was dan ook geen uitzondering, Er zijn ook nog diverse wijtingen gevangen deze dag was echt om nooit meer te vergeten, mooi weer goede vangsten, De totale vangst is moeilijk in te schatten maar zeker honderden, Ik heb zelf bij de terugvaart van twee uur mijn vis schoongemaakt en ik was klaar bij de haven van terneuzen!!!!!!!!! Als dat geen motivatie is voor clubs of opstappers om zomaar een dagje mee te gaan vissen,

Groet Aaron

Rinus21-05-2018

Gisteren, 20 Mei met een leuke ploeg vissers opgestoomd naar de “Hompels” om te proberen een visje te verschalken. Om 7 uur vertrokken en om c.a half negen lagen de eerste scharren al op het dek te klapperen
De hele dag is er goed gevangen en niet alleen scharren maar ook flink wat wijtingen en waaronder een aantal mooie exemplaren. Wat de aantallen betreft, ik heb alleen maar gekeken wat mijn buurmannen mee naar huis hebben genomen . Eddy heeft er zo’n 60 stuks gevangen en Cees dik in de vijftig. Eddy haalde  altijd bij elke trek 3 scharren naar boven en wanneer het er maar 2 waren heb ik hem enkele troostende woorden moeten toespreken om hem gemotiveerd te houden
Ikzelf had  een 40 tal vissen maar als je op nummer 13 staat is dit toch ook een mooi resultaat
De resultaten van de andere vissers waren ongeveer gelijk qua aantallen en de lol was er niet minder om
Alles bij elkaar een mooie dag met veel vis, mooi weer en een goede ambiance. Conclusie : Geef je op om ook eens een emmer schar te vangen en zorg ervoor dat je genoeg aas bij je hebt.

Eddy15-05-2018

Nog een verlaat bericht van 12 mei j.l. met een twaalftal vissers naar de vlakte van de raan geweest en zijn daar niet voor niks naar toe gegaan.
Onder een stralende zon weinig of geen wind werden er 720 scharren en een 150 tal wijtingen aan boord gehesen.
Dus, we kunnen weer spreken van een geslaagde dag.

Lein Dieleman03-05-2018

Vandaag 3 mei 2018 met volle boot naar de Hompels geweest. Het weer was in tegenstelling tot begin deze week prachtig. Het was een prachtige onvergetelijke dag met enorm veel vis. Vanaf de 1e uitdraai tot de laatste. Had mezelf verkeken op de pieren die ik had besteld, deze waren rond de middag op. Dus let op als je meegaat naar buiten, neem genoeg mee. Gelukkig had ik een Belgische buurman die nog pieren over had. We deden ze doormidden en bleven zodoende vangen tot we naar huis gingen om 15.00 uur. Nu de vangst.
Dit is een schatting: rond de 600 scharren en 250 wijtingen, waarvan er veel te klein waren. Er was een opstapper bij die had 90 scharren. Zelf had ik rond de 80 scharren en 40 wijtingen. Waarvan er ong. 15 de maat hadden. Al met al voor iedere deelnemer een hartstikke mooie dag om mee te maken. Veel succes met de volgende vaarten. Iedereen die meegaat naar buiten kan zijn diepvries flink vullen.

Cor v.d.Sande22-04-2018

donderdag 19 april met 10 fanatieke visser wezen vissen.
met de zon en de wind in de rug en een gangetje van 23 km/h richting de hompels.
na 5 minuten al de eerste schar aan boord .
dat ging zo bijna de hele dag door, soms twee en soms drie te gelijk
totaal zo 300 honderd scharren aan boord en nog tien tallen terug gegooid die moesten nog groeien

Danny18-04-2018

Afgelopen zaterdag met een volle boot uitgevaren om te vissen. Het weer was super en iedereen had er veel zin in.
Op 3 verschillende plekken hebben we het anker uitgegooid, maar de hoeveelheid vis viel mee. Iedereen had vis maar we hadden wat meer schar verwacht.
Buiten dat, was het kortom een super dag met veel gezelligheid.
Foto’s staan onder de foto tab 2018

Maarten08-04-2018

Zaterdag 7 april en Zondag 8 april met jonge vissertjes naar de Hompels gevaren Allemaal gewapend met 1 hengel en vol enthousiasme begonnen.Het resultaat was niet slecht zaterdag met 10 hengels 138 scharren en zondag met 10 hengels 163 scharren. Prachtig weertje en een onvergetelijk avontuur voor de jongens en meisje

Maarten07-04-2018

Vandaag met 8 vissers naar everingen gevaren ten anker op het laatste van de vloed.Na ruim 1 uur gevist hebbende nog geen beet gezien Met kentering van het tij anker op en naar de Hompels gevaren Om 10.40 ten anker daar. De schar was er wel maar nog niet masaal Eddy was de winnaar van de dag met 30 scharren de rest had er tussen de 10 en 20 stuks bladstil weer en droog prima visdag.

Iwan03-04-2018

Gisteren 31-3-2018 vertrokken met een mooi stroompje richting Wielingen Noord om te kijken of de scharren al present waren. Dat bleek inderdaad het geval. Voor anker gegaan in de geul van de walvisstaart en de eerste scharren melden zich snel. De verhouding bovenmaats / ondermaats was 50/50. Ook werden er wat botten gevangen. Na de soep nog even een plekje op de plaat bij de Sluisse hompels geprobeerd maar daar was het beduidend minder. Al met al een mooie dag met ongeveer 100 maatse vissen mee naar huis. Dat is op zich een goed resultaat vanwege het feit dat we recreatie vissers aan boord hadden die maar met 1 hengel hebben gevist. Ze hebben allemaal genoten en daar gaat het om. Motto van de dag. De beste psychiater is een dag op het water..

Maarten v/d Eijk27-03-2018

Gister 25/03/2018 met 8 vissers naar everingen gevaren
O8.00h ten anker Om 0915h nog geen beet gezien en anker 0p en naar de Hompels Om 10.30h gaan vissen en direct beet.De schar zat er nog niet zo dik maar regelmatig kwam er eentje aan dek.Alleen Eddy presteerde goed regelmatig 2 en soms 3 tegelijk,hij was ook de enige die met een combinatie van leeglopers en tappen viste.Dit was dat het verschil maakte met de andere vissers.toch wel bijzonder
Hij had 30 mooie scharren en de overige vissers tussen de 10 a 15 scharren.Ze komen eraan zullen we maar zeggen

Rinus12-03-2018

Afgelopen zaterdag met 12 man op onze vaste stek wezen vissen. Het was best een mooie dag met weinig wind en tot het eind van de middag bleef het droog. De vangsten waren, ondanks een water temperatuur van nog geen 3 graden, best goed te noemen. In totaal hebben we 8 gullen gevangen en redelijk wat wijting (100) en nog een bot. Bij het terug naar de haven varen was er in de kajuit meer lawaai dan onderdeks bij de motor en dat kwam vanwege de een aantal mensen die voor het entertainment zorgden. Alles bij elkaar een mooie dag vissen en pijnlijke kaken van het lachen.

Aaron haers05-03-2018

Vandaag 26-10-2017 met bootje vol, vissen geweest we zijn naar de Hompes gevaren om toch een paar scharren proberen te vangen, nou ik moet zeggen een betere dag konden wij niet wensen, ik geloof dat er meer dan 500 zijn gevangen, en de wijtingen waren ook niet meer te tellen, er zijn ook nog 3 tongen gevangen , ikzelf en piet en Johan, johan ving de.grootste, een restaurant waardige tong, al bij al een hele leuke dag gehad met zijn allen

Johan24-02-2018

Donderdag met 9 man. Eerst tussen de 6 en de 8 .Maar door de golven geplaagd richting de 2.Daar Wijting groot en klein+5 gul.Van der Vucht 2 gelijk.

Rinus19-02-2018

Gisteren met een bijna volle boot en een leuke ploeg vissers opgestoomd naar de “Everingen”. We lagen nog maar amper te vissen of er kwam een gul aan boord. en later op de dag nog 3. De hele dag werd er regelmatig gevangen, wat scharren maar de meeste waren toch weer wijtingen van diverse afmetingen. Ook is er nog een flink uit de kluiten gewassen bot gevangen. DE schipper die net jarig is geweest heet ons verwend met diverse lekkernijen zowel in vaste vorm of vloeibaar. Alles bij elkaar een prachtige visdag met bijna geen wind redelijk veel vis en een prima sfeer.

Rinus11-02-2018

Gisteren, zaterdag met 8 vissers naar de Everingen gevaren om een visje te verschalken en dat is uitstekend gegaan. De hele dag op dezelfde plek blijven liggen, het weer was mooi met redelijk veel zon en niet teveel wind. Er zijn c.a 20 vissen pp gevangen, de één wat meer en de ander wat minder. Ikzelf heb er 22, waarvan 21 wijtingen en één schar meegenomen naar huis en ook nog 6 stuks terug laten zwemmen. De meeste andere vissers hadden een betere verdeling wat betreft het aantal scharren t.o.v het aantal wijtingen ( c.a 2/3 wijtingen en 1/3 schar). Ook zijn er 2 gullen gevangen, één van 50 cm door de jongste ( junior ) visser en één van 49 cm door Frank Pl, die zoals gewoonlijk niet achterblijft bij het gullen vangen. Ook zijn er nog 2 verspeeld, die hielden het bij het opdraaien al voor gezien. Alles bij elkaar een prachtige visdag.

Eddy15-01-2018

Afgelopen zaterdag met een groep vissers naar de overkant geweest waar we ondanks de mist veel wijting hebben gevangen en er 1 exemplaar bij was dat alle records te boven ging. Na de middag brak het zonnetje zelfs door en hebben we met tevreden mensen de terugweg aangevangen.

Eddy08-01-2018

Gisteren zondag,met geharde vissers (dacht ik) ondanks de snijdende harde wind uitgevaren naar de Everingen. Na een tijdje gevist te hebben viel het mij op dat het binnen aardig druk was en dat de gesprekken met fantasie gespeend waren die tot op het voordek te horen waren.Maar ondanks dat zijn er veel wijtingen gevangen en zelfs 3 gullen.Rond 15 uur de terugweg aangevangen en daarbij heel wat vis aan wal gebracht.

Eddy06-01-2018

Gisteren met 10 jeugdige vissertjes uitgevaren en naar de Everingen geweest. Daar aangekomen viel het best mee wat de wind en golven betrof, iets waar we vooraf voor vreesden.Maar na het uitdelen van het aas zijn ze er enthousiast tegenaan gegaan en niet zonder resultaat.Patrick heeft er zelfs een dertigtal gevangen. Er werd wel eens eentje geschept met het schepnet maar dan moest je een goede bril hebben om dat beestje erin te vinden!!!Maar op het eind van de visdag was het echt raak een mooie gul aan de haak en daarvoor was echt de schepnet nodig. Vol trots is men ermee op de foto gegaan en die zal nog menigmaal getoond worden, denk ik.
Rond 15 uur hebben we het anker gelicht en waar ze ‘smorgens schuchter aan boord kwamen zijn ze met de borst vooruit van boord gestapt.

Eddy22-12-2017

Gisteren met een tiental vissers naar de Everingen geweest en hebben daar weer aardig huisgehouden er waren mensen bij die er voor de middag al een 40 stuks gevangen hadden. Om 15.00 uur het anker gelicht en de terugweg aangevangen met een zicht van minder dan 100 meter, we hebben de hele dag schepen gehoord maar geen enkele gezien.Het had iets mystieks.Ondanks dat, iedereen tevreden huiswaarts zien gaan.

Leon17-12-2017

Zaterdag met 13 man naar de Everingen.de sneeuw en kou van afgelopen week heeft de vis nog niet verjaagd. Het gehele opgaande tij goed wijting gevangen. Redelijk aan de maat. Soms wat grotere maar ook flink deeĺ meeuwenvoer. Een meevaller zijn de vijf gullen. Doet goed om na zo,n lange tijd er weer eens eentje te vangen.

Rinus02-12-2017

Afgelopen Donderdag met een bijna volle boot maar weer eens naar de Everingen gevaren en met prima resultaat.Een hoop wijtingen en wat scharren en voor de liefhebbers een hoop plensbuien. Er is 1 gul gevangen door Aron en onze schipper Eddy heeft het gepresteerd om zo’n 120 wijtingen te vangen en ook no 8 scharren maar op sommige mensen zit nu eenmaal geen rem. Bij het opdraaien van het anker ging het ook nog goed mis, de ankermotor deed het niet meer en hebben een aantal mensen hun spierballen gratis kunnen trainen door het anker op te draaien (in de sportschool zou je er dik voor moeten betalen).
gr Rinus

Aaron haers02-12-2017

Donderdag 30-11-2017
Weer een dagje wezen vissen.Het was behoorlijk slecht weer een dag met veel wind en nogal wat buien. We zijn gaan liggen bij de Everingen om toch een paar visjes proberen te vangen, en dat was zeker weer het geval. Heel veel wijtingen gevangen en een aantal scharren, de koploper deze dag was met overtuiging Eddy v.d Brande hij had er meer dan honderd, dus Eddy neem de volgende keer een kruiwagen mee [lol] en Cor was de koploper met de meeste scharren. Er is ook een gul gevangen van 49 cm maar wie dat was ben ik vergeten [lol] Al bij al iedereen weer een berg met vis dat weet ik zeker.

Eddy20-11-2017

Gisteren, zondag met 12 vissers ingescheept en wat later vertrokken dan normaal
We hebben gewacht tot het tij gekeerd was zodat we niet dwars op de golven zouden komen te liggen, was op dat moment 5 Bfr (geen belgische franken maar windkracht).
Nadat we tijdens het varen zeeën van water over ons kregen (we varen tenslotte niet in een polyester badkuip)is de groep er enthousiast tegenaan gegaan, hieruit blijkt dat het geen salonvissers waren.Even de stroom erin laten komen en het begon weer op werken te lijken wat de vangsten betreft. Er is 1 gulletje gevangen ter grootte van een uit de kluiten gewassen rietvoorn. En wat schetst onze verbazing het weer sloeg ten gunste van ons om met een enkel buitje en veel zon.
Alle mensen tevreden huiswaarts zien gaan.

Leon19-11-2017

Zaterdag met minimale bezetting kunnen uitvaren naar de Everingen. Heel veel wind, maar stroming ging dezelfde kant in dus de boot lag goed stabiel. Alleen bakboord kant had last van buiswater van golven. De vangsten waren weer zo goed dat het het weer veel goed maakte. Naast heel veel wijting lukte het Maarten om redelijk wat scharren erbij te vangen. Als toegift is er nog een grote tong en een gulletje aan boord gekomen.

Huib Heiboer17-11-2017

Zoals Aaron al beschreven heeft het was gisteren een topdag! Vele mooie wijtingen, en ook 3 tegelijk was geen uitzondering.

Gr Huib

Aaron haers17-11-2017

gisteren naar de everingen geweest,
wat wij met zijn allen nu hebben meegemaakt hebben is te gek voor woorden,de wijtingen waren niet meer te tellen,om maar een voorbeeld te geven wat de vansten waren, ikzelf had 74 wijtingen en 6 scharren en 1 geul en een steenbolk, in totaal weet ik wel dat er deze dag 6 geulen zijn gevangen, en waar aan boord je ook stond, het maakte niet uit het wat een dag van alleen maar vis takelen,Dus deze dag was er een om nooit te vergeten, al bij al een hele leuke dag gehad.

Iwan12-11-2017

Gisteren 11-11 met 11 personen vertrokken naar de Everingen. geankerd tussen de E6 en E8 op een diepte van 13 mtr met hoog water. We zijn daar een hele dag blijven liggen en dat betekend dat de vangsten prima waren. Voornamelijk wijting met afwisselend een aantal scharren. Iedereen had meer dan genoeg vis en het recept voor het maken van lekkerbekjes kan weer tevoorschijn worden gehaald. Ook vind ik wijting gebakken met een beetje viskruiden of stoven in de aluminiumfolie uit de oven heerlijk.
Tegen alle weersverwachtingen in op het begin van de week was het een prima visdag met weinig wind en af en toe kwam ook de zon er ff door. In eerste instantie had ik woensdag alles afgeblazen ivm een NW-7 windverwachting. Tussen de middag een bakkie snert en ook werden we allen getrakteerd op een gerookt scharretje wat prima smaakte. Peter, bedankt daarvoor nog! Kortom, als je vis wilt vangen moet je zorgen dat je de komende weken aan boord bent. Goede vangst alvast !!

Johan10-11-2017

Gisteren met volle boot naar de Hompes.
Heel veel wijting, groot en klein.

De schar viel een beetje tegen.

Eddy05-11-2017

Vandaag met een groep vissers naar onze plek de Everingen geweest, met als resultaat enorme aantallen wijting die aan boord werden geslingerd en een kok die broodjes met warm vlees serveerde was het weer een pracht visdag, waarbij het weer ons bijzonder gunstig gezind was.Iedereen tevreden huiswaarts zien keren.

Rinus02-11-2017

Vandaag met 14 vissers de hele dag op onze vaste stek de “Everingen” gevist.
Totaal hebben we zo’n 450 wijtingen gevangen en ook nog c.a 20 scharren. Onze schipper Eddy was de visser van de dag met 72 wijtingen en nog 4 scharren en een steenbolk. Kostas met zijn 60 wijtingen kwam op een goede tweede plaats. Helaas geen gul maar alles bij elkaar een prachtige visdag.

Eddy22-10-2017

Gisteren met enkele vissers, ondanks de wind naar “onze” visgronden gevaren en we hebben daar goed ons best gedaan met heel wat wijting waaronder zeer mooie exemplaren en wat scharren. Bij het keren van het tij zijn we teruggekeerd naar de Pas van Terneuzen waar we geankerd hebben in een school botten, de een nog groter dan de ander.Voldaan zijn we de Veerhaven terug ingedoken.

Lein Dieleman19-10-2017

Vandaag donderdag 19 oktober met slechts 7 man, inclusief schipper en machinist naar de Everingen geweest. Met volle boot hadden we naar de Hompels gegaan. Het was een prachtige dag met weinig wind en de vangsten viel reuze mee. We hadden met 7 man meer dan 200 wijtingen, ja ook een heleboel ondermaatse en een 15 tal scharrren. Helaas opnieuw geen enkele gul. Iedereen had vis mee naar huis de meeste een stuk of 15 of 20 maatse wijtingen. Het hadden er meer kunnen zijn want we zijn om 14.30 teruggevaren naar Terneuzen, van de meesten was het aas op. Ook de sterke stroming speelde een rol. Al met al een prima visdag en ik hoop dat er nog vele volgen dit seizoen.

Rinus13-10-2017

Gisteren, vanwege de wind zijn we met 10 man niet naar de Hompels gevaren maar naar de Everingen en daar de hele dag gebleven. De vangsten waren per persoon erg verschillend maar op het achterdek was het deze keer de beste plaats. Johan presteerde het om 19 Wijtingen en 4 scharren te vangen met Maarten op zijn hielen met 15 wijtingen en 2 scharren. Op het voordek was er iemand die maar 1 wijting en 1 schar heeft gevangen. Ook hadden we nog veel last van krabben en rond 3 uur in de middag was bij de meeste vissers het aas op en zijn we weer terug naar de haven gevaren. Conclusie:Alles bij elkaar een mooie visdag met in de middag met een lekker zonnetje. De wijtingen ( groot en klein) zijn al redelijk aanwezig en ook de scharren zijn er al en voor de personen die graag krabben vangen was het ook een prima dag.

Rinus29-09-2017

Gisteren, met 11 man voor de eerste keer dit najaar met de Krabbe wezen vissen. Het weer was redelijk met weinig wind. De verwachtingen, vanwege de op internet gemelde vangsten, waren hoog gespannen. Eerst naar de ‘Hompels’ maar daar waren de scharren nog niet massaal aanwezig en daarom hebben we stek op de “walvistaart geprobeerd maar met hetzelfde resultaat. Als laatste hebben de stek bij de spijkerplaat geprobeerd en dat was ook niet om over naar huis te schrijven. Alles bij elkaar hebben we zo’n 50 scharren gevangen en Maarten was de visser van de dag met 10 scharren en een prachtig glad haaitje. Ook zijn er nog een paar botten gevangen en een tongschar. Maar wat was het weer leuk om een dag op het water te zijn en af en toe een paar bruinvissen en zeehonden voorbij te zien zwemmen en af en toe een beetje te krijgen. Conclusie: de scharren komen er aan of zijn er al maar ze waren niet te vangen.
gr ,
Rinus

Iwan01-08-2017

Tongsessie vrijdagnacht 28 Juli
Afgelopen vrijdag wederom afgereisd naar de visgronden bij Breskens. De bedoeling was eigenlijk om heerlijk warme zomeravond te hebben met een verkoelend briesje waarin je de nacht kan doorbrengen op je slippers en in korte broek. Helaas hadden de weergoden anders voorzien. Jassen en truien mee en warm aankleden was het motto. Van wege de harde ZZW wind 4 a 6 konden we ook geen leuke plekjes opzoeken. Misschien ook daardoor viel de vangst wat tegen. In totaal waren er 23 tongen gevangen, waarbij wel mooie exemplaren. Een nadeel was dat er veel wier aan de lijnen kwam. De vis moest snel zijn om het aas te pakken anders waren de haken bedolven. Affijn, we hebben het weer gehad. Volgend jaar weer nieuwe tongsessie’s. Voor nu gaan we vakantie houden. De boot zal in september groot onderhoud krijgen zodat we in oktober weer met een nette boot de wijting, schar en kabeljauw kunnen belagen. Hopelijk tot dan. Fijne vakantie.

Iwan15-07-2017

Tongsessie vrijdagnacht 14 juli.
vertrokken om 18.30 met 12 enthousiaste hengelaars richting Breskens. Gezien de wind NW 4a5 hebben we als eerst geankerd voor Breskens in een zijgeultje bij nummer 1. Na een kwartierje kwam de eerste tong naar boven. En wat voor een. een lap van 42 cm!! wat een knoepert. Martin was zo trots als een aap met 7 l.llen zoals hij zelf zou zeggen. Dat was een goede start en de verwachtingen waren hoog gespannen. Na enkele tongetjes daar gevangen hebben we koers gezet richting nieuwe sluis bij de vuurtoren op de panoramaweg. Nadat het voordek afgespoeld was van het buiswater hebben we geankerd net voor bij het “veer”boeitje. Gelukkig kwamen de windvoorspellingen uit en de harde wind zwakte af tot matig. Als snel kwamen daar ook de eerste tongen naar boven en er waren mooie bij. Om half 2 snachts was het tijd voor een heerlijk tomatensoepje (niet mijn favouriet) maar Gitta was chefkok en het was eten wat de pot schaft. Prima soeppie overgens. Na het opmaken van de visbalans waren er naast enkele zeebaarsjes in totaal 41 tongen gevangen. Om 6 uur smorgens weer iedereen netjes afgezet op de wal in Terneuzen. De volgende nachtvis tongsessie is gepland op vrijdag 28 Juli. We hopen dat we er dan nog meer vangen. Tot dan.
P.s. Mocht iemand goede tongplekjes weten in de buurt van Breskens dan dan hou ik me aanbevolen. Als je er maar een paar keer op een jaar komt is het maar hopen dat je toevallig een goed plekje treft.

Rinus16-06-2017

Gisteren,
15 Juni met hartstikke mooi weer wezen vissen. Eerst naar de walvisstaart en daarna naar de Hompels maar de scharren waren foetsie. Na de middag hebben we nog geprobeerd om bij de spijkerplaat wat te vangen maar dat was ook niet over naar huis te schrijven. Alles bij elkaar een prachtige dag weer maar weinig vis. Misschien dat er verder op de Schelde meer vis zit.

Rinus18-05-2017

Vandaag, 18 mei met 13 vissers naar de “walvistaart”gevaren. Een prachtige dag met weinig wind en een rustig zeetje en de hele dag door vis gevangen. het lijkt wel of de schar niet op kan. Totaal hebben we er zo’n 665 mee naar huis genomen en meer dan 150 stuks terug laten zwemmen. De vissen waren vergeleken met een paar weken geleden een stuk groter. Nog een botje gevangen en een horsmakreel.
Piet Wissel had,zoals gebruikelijk weer de meeste met 71 stuks en op de hielen gevolgd door Maarten met 70 stuks. Ik heb zelfs gezien dat mijn buurman Wilfried 4 vissen tegelijk aan drie haken ving en ook Johan kreeg dat voor elkaar.
Alles bij elkaar een prachtige visdag.

Eddy14-05-2017

Vandaag met een bijzonder leuke groep het ruime sop gekozen, waarbij we tijdens het varen het weerbericht aanhoorden; tot 5 beaufort !!!!!!Op de visplaats aangekomen zag ik 6 man bezig met vis te onthaken en dat ging maar door totdat rond 13 uur we moesten ruimen voor de wind en hoge golven.
Om u een idee te geven wat er gevangen is, had ikzelf 8 kg vis en ik was niet van de meeste. Iedereen tevreden huiswaarts zien vertekken.

Maarten12-05-2017

Gister met 9 vissers naar buiten geweest achter de schar.We hebben tussen de trawl en de hompels gelegen ingang walvischstaart veel schar en kleine wijting.allemaal tussen de 40 en 50 maatse schar mee voor de pan

Danny30-04-2017

Gister met 12 personen naar buiten gevaren. Het was heerlijk weer en wind was er ook niet veel. We waren met een gezellige ploeg waaronder ook mensen die nog nooit hadden gevist. Direct bij aankomst werd er al goed gevangen. Dit ging eigenlijk de hele dag zo door. Na de middag ging het kort berg af en was de vangst iets minder. Rond 14:00 was het weer volle bak. Totaal zijn er 605 vissen meegenomen en een hoop ondermaatse zijn teruggezet. Voornamelijk is er schar gevangen en af en toe een wijting. Iedereen heeft het dik naar zijn zin gehad. zie de foto’s 2017

Rinus28-04-2017

Gisteren,
Donderdag 27 April met 8 man zijn we opgestoomd naar de “Walvisstaart” om een scharretje te verschalken. Onze schipper wist een uitstekende plaats te vinden en het verwonderd me elke keer weer dat dat ook zonder kompas prima lukt(reacties zijn welkom). Tot 2 uur hebben we kunnen vissen en daarna werd het wat hobbelig en zijn we terug naar de haven gevaren. De vangsten: deze varieerden van zo’n 40 tot 70 stuks de man. Er zat wel veel klein spul tussen en één van onze gasten heeft 120 vissen gevangen waarvan er 70 aan de maat waren en de rest zwemt weer. Vooral de wijtingen waren van mini formaat maar ook bij de scharren was nog ruimte voor groei. Alles bij elkaar een mooie dag met veel vis en redelijk goed weer.

Johan21-04-2017

Gisteren met een klein ploegje naar de stella geweest. Prachtig weer .De vangst was goed .Wijting enkele scharren en enkele leuke baarsjes .Was weer een leuke dag

Johan14-04-2017

Gisteren met 13 man met zeer ruw water n
aar de hompels .DE vangst viel tegen.Daarna naar de walvisstaart.Vangst was daar beter.450 schar.Enkele mensen hebben de vissen gevoert

Eddy09-04-2017

Vandaag met 14 vissers naar “buiten” geweest,ik zal een uitspraak hier vermelden van een visser die al heel lang en veel vist, ik heb nog nooit zoveel vis gevangen.!!!!! We hadden er samen een 900 tal. En dan met het weer en water dat er als een spiegel bij lag, was het een dag om in te lijsten. Allemaal tevreden gezichten vanuit de haven huiswaarts zien vertrekken.

Iwan02-04-2017

Zaterdag 1 April met 9 fanatiekelingen koers gezet naar de Wielingen. Daar aangekomen na een 1 1/2 uurtje varen werd de spijker te water gelaten. Het feest kon beginnen. Het was inderdaad scharren meppen. Regelmatig doubletten en tripletten die boven water kwamen. Ook werden er redelijk wat wijtingen gevangen maar die waren broodjesmager. Tussendoor nog enkele botten maar helaas geen tong gezien deze keer.
Om 3 uur had iedereen een mooie zooi vis en kon de terugreis beginnen. Via Breskens en Hoofdplaat konden we nog genieten van de vele zonnende zeehonden en de dag was meer dan geslaagd. Kortom:Prima weer, veel vis en vrolijke mensen. Meer moet dat niet zijn. Tot de volgende..

Rinus31-03-2017

Gisteren 30 maart voor met 11 vissers, eerst naar de hompels maar daar kwam alles wat moeizaam op gang. Een andere visser die bij de walvisstaart lag was zo vriendelijk om te vertellen dat daar wel goed gevangen werd. Wij daar naartoe gevaren en begonnen gelijk te vangsten. Totaal hebben we zo’n 485 scharren meegenomen en nog wat klein spul mocht weer zwemmen. Het kwam regelmatig voor dat er drie vissen tegelijk aan boord kwam en ik heb zelfs gezien dat er aan 1 hengel een schar, een wijting en een bot boven water kwam. Voor de rest zijn er minimaal 10 botten, ca 30 wijtingen en ook nog een tong gevangen.
Alles bij elkaar een prachtige visdag met mooi weer en dank aan Albert, de collega visser die ons de tip gaf en zoals gewoonlijk had Piet Wissel weer de meeste scharren.

Iwan26-03-2017

Gisteren 25 Maart met een groep enthousiaste mensen koers gezet naar de Everingen. Aangekomen bij de E6 een mooi randje opgezocht en het anker gedropt op 8 mtr gezien het opkomende tij. Al snel werd er een flinke bot aan dek geslingerd maar voor de rest waren het voornamelijk wijtinkjes die de wettelijke maat niet haalden. Toch werden er ook wat bovenmaatse gevangen zodat de bakken tevoorschijn gehaald konden worden.
Rond het middaguur nog ff verkast naar de E2D maar daar was het niet beter. Ondanks de magere vangsten zat de sfeer er goed in en alle gezichten vertoonden ontspanning en genot. De erwtensoep smaakte weer prima en na een gezellig borreltje op het achterdek werd de koers weer richting haven gezet. Kortom het was een zonnige winderige dag die zeker voor herhaling in aanmerking komt. Volgende week zaterdag 1 April(geen grap) is het prima tij om koers te zetten naar de Hompels. (scharren meppen)Tis te hopen dat de weergoden daar ook zo over denken. Voor de liefhebbers: er zijn nog plaatsen vrij!

Johan22-03-2017

Donderdag met een klein groepje naar de Everingen.De vangst veel kleine wijting.Een paar scharretjes.Geen gul gezien

Rinus17-03-2017

Gisteren,
Donderdag 16 maart met mooi weer en een rustig zeetje voor de eerste keer dit jaar naar de Hompels gevaren. De scharren, waar het allemaal om te doen was, waren nog niet in grote aantallen aanwezig. Het is ook nog vroeg in het jaar maar over een paar weken zal het allemaal wel wat beter worden. Vorig jaar vingen we op 31 Maart er toch al zo’n 200 stuks. Iedereen had er gisteren een stuk of 2 tot 3 en ook zijn er 3 tongen gevangen en zo’n 8 botten en wat maatse wijting. Alles bij elkaar toch een prachtige dag.

Rinus05-03-2017

Gisteren,
4 maart weer eens een dagje wezen vissen. We waren met 11 man en zijn rond 8 uur met goede moed opgestoomd naar de Everingen en daar de hele dag gebleven. Het weer was, gezien de laatste weken met veel wind, voortreffelijk en in de middag na het keren van tij bijna windstil. Op het voordek was het af en toe een dolle boel en ik kan me goed voorstellen dat door het gelag en lawaai, zelfs de meest dove vissen er met grote snelheid vandoor gegaan zijn. En ja, er zijn ook nog vissen gevangen van heel klein tot wat minder klein en ook nog wat mooie exemplaren. mijn ene buurman ving ook nog een gulletje en mijn andere buurman een flinke bot maar het was bijna allemaal wijting wat de klok sloeg.
In ieder geval was het een leuke dag met veel ambiance.

Aaron haers17-02-2017

Gisteren 16 februari zijn wij weer met zijn allen een dagje vissen geweest, er is die dag wederom veel wijting gevangen, en div scharren, iedereen had wederom een lekker partijtje vis! Helaas geen geul te bekennen, maar de weergoden waren gunstig, al bij al weer een leuke dag gehad.!!

Rinus03-02-2017

Gisteren met 10 man en hoge verwachtingen naar de Everingen om te proberen een visje te vangen. De hele dag op dezelfde plek gelegen en de hele dag kwam er vis aan boord. De wijtingen en de scharren zijn er nog steeds en iedereen had op het einde van de dag had iedereen een mooi maaltje vis. Frank was de enigste die een gul ving ( 55cm) en Cor ving nog een knorhaantje en een meun en ik had een mini zeebaars. Alles bij elkaar een mooie visdag en vooral de serieuze gesprekken op het achterdek heeft ons goed gedaan.

Eddy28-01-2017

Vandaag met een leuke ploeg voor het eerst dit jaar het ruime sop gekozen.Hierbij werden heel wat scharren aan boord gehesen en ook wijtinkjes, kleintjes dus. Maar dan ineens paniek tegelijkertijd links en rechts werden er twee gullen aan boord gehesen En daarna nog een, dus mensen er is nog hoop. We hebben een mooie dag wat weer betreft en visvangst afgesloten met leuke kwinkslagen.

Eddy30-12-2016

Gisteren met 9 jeugdige (jongens en meisjes) gevist in de Everingen,ze gingen er enthousiast tegenaan en met veel succes. Ondanks de mist en kou wisten alle deelnemers tussen de 20 en 40 stuks te vangen en lieten ze ’s middags de soep goed smaken.Met allemaal tevreden en trotse gezichten terug de haven ingevaren.

Johan23-12-2016

Gisteren ter afsluiting nog maar eens naar de Everingen geweest met 10 man.
Veel wijting en schar geen gul.
Resultaat Frank 14 punten ikzelf 19.

Eddy19-12-2016

Gisteren met 14 man naar “buiten” geweest ik kan hier kort over zijn resultaat was een 850 schar en wijting. Met tevreden en glunderende gezichten terugtocht aangevangen.

Danny18-12-2016

Gisteren 17-12 met een volle boot naar de Everingen. wederom zoals de afgelopen weken, daar weer heel goed gevangen. in totaal een 400 wijting en een 100 tal scharen. ook is er nog een gulletje gevangen.
het was weer een geslaagde dag met veel vis, goed weer, en veel plezier.

Rinus16-12-2016

Gisteren met 12 man rond half acht met volle maan naar de Everingen. Daar aangekomen gelijk vis gaan vangen en dat ging de hele dag door. De ene na de andere wijting en schar kwam aan boord. Er worden steeds meer kleine wijtingen gevangen en zelf heb ik meer dan de helft teruggezet. Bij opkomend water zijn we op een andere plek gaan liggen vanwege de sterke stroom. Ik heb het aantal gevangen vissen niet geteld maar ergens tussen de 400 en 500 komt redelijk in de buurt. Er waren er die er zo’n 45 hadden. Cor was de visser van de dag, hij begon met 4 scharren achter elkaar te vangen en ook nog een meun, dat is zo’n visje met sprieten op zijn kop. Er zijn 3 dradige , 4 dradige en 5 dradige meuns. En als klapstuk ving Cor nog een gul. De gul competitie voor dit jaar is buitengewoon spannend met nog 2 dagen te gaan met Johan op kop en Frank op zijn hielen. Indien één van de twee nog het geluk heeft om een gul te vangen is de zaak beklonken. Al met al hebben we gisteren een mooie visdag gehad en Maarten zijn twee brabantse gasten zijn met een flinke zak vis terug naar brabant gereisd.

leon12-12-2016

Zaterdag 10 decembermet volle bootrichting everingen. Vanwege weersverwachting weer voor Ellewoudsdijjk gelegen. Dat was in iedergeval geslaagd want ondanks de stevige bries en klein wereldje vanwegwe de mist hebben we geen last van de golven gehad. Ook dit keer de gehele dag vis gevangen. Helaas geen gul en het aandeel (te) kleine wijtingen was wat meer dan voorgaande tochten. Opvallend was dat ik dit keer met mijn alternatief aas van mesheften en gezoute pieren heel goed gevangen heb. Elke mesheft werd een vis. Voor mij de laatste tocht van 2016. nog goede vangst de paar laatstetochten van dit jaar.

Rinus09-12-2016

gisteren, 8 December met 12 man wezen vissen. In de morgen was het een beetje fris maar qua weer was het best te doen. We hebben de hele dag op 1 stek gelegen en volgens mij maakt het niet uit waar je vist want vis zit er overal en in flinke hoeveelheden. Mijn buurman, schipper Eddy heeft het gepresteerd om 42 vissen te vangen met maar 14 keer op te halen, dus aan elke haak vis. De keren dat hij minder dan 3 vissen tegelijk ophaalde waren dan ook volgens hem “een moment van zwakte”. Op het eind van de dag zijn er c.a 80 scharren gevangen en zo’n 400 wijtingen en nog een paar botten en 2 gulletjes van c.a 47 cm.
ik zelf had 37 wijtingen en 11 scharren en er waren vissers aan boord die er nog een flink aantal meer hadden. Wat me opviel was dat er wijtingen terug overboord gingen die wel aan de maat waren maar toch niet de moeite waren om mee te nemen en dat is een luxe die we nog weinig meegemaakt hebben. Op de terugweg verzuchte iemand: Waar moet ik deze vis nu weer allemaal laten want de familie, buren en kennissen kunnen voor de rest van het jaar elke dag vis eten.
Conclusie: een geslaagde dag met veel vis en de nodige humor aan boord.

Leon05-12-2016

Afgelopen zaterdag met iwan ons jaarlijks afdelings vistocht gedaan. Er waren drie jeugd bij die net als de rest enorm genoten hebben. Dit keer bij de Everingen de andere kant ingevaren. Ook hier de gehele dag vis, sommige kwamen zelfs een 2e viskist halen. Iwan had de enigste gul. Ankie ving nog een reuze steenbol zoals je die anders alleen op de wrakken vangt. Een collega is gelijk maar lid geworden.

Lein Dieleman01-12-2016

Vandaag met stuurman Maarten naar de Everingen. We waren al vroeg aan het vissen en zijn de hele dag op dezelfde plek blijven liggen. Het weer viel mee, vanmorgen nog een wat koude wind, maar voor de rest prima visweer.
Nu de vangsten. Het is een heus wijtingenfestival met als kers op de taart schar. Totaal denk zo’n 400 wijtingen en 60 scharrren gevangen. Vermeldenswaard is de gul van 59 cm. die Carlos heeft gevangen. Al met al een visdag om in te lijsten.

Rino26-11-2016

Hoi mannen van de Krabbe.
Namens KNRM Breskens hartelijk dank voor jullie medewerking aan onze oefening!
Hierbij de link naar het artikel op onze website: https://bit.ly/2fl1wxg

Danny26-11-2016

Vandaag met de vrijwilligers die geholpen hebben met groot onderhoud aan de boot, wezen vissen. We zijn naar de everingen geweest op rood met 8 personen en Harry. Vrijwel direct werd er goed gevangen. Rond een uur of 10 had men al heel wat vis in de bak. Gemiddeld een 30 tal wijting per persoon en nog wat schar. Leon ving nog een gul.
Rond 13:15 hebben we een oefening gedaan met de KNMR uit breskens. Scenario: brand aan boord en slachtoffer te water (Harry) .Tevens persoon met ademhalings problemen. Deze oefening verliep zeer goed en voor herhaling vatbaar. Na de oefening nog een rondvaart gemaakt met de KNMR boot. Deze heeft 2000pk. Met een verbruik van 400 l per uur. Was leuk om eens mee te maken. Voor de rest een super dag gehad met lekkere soep van Rene en wat happjes van mij. Het weer zat ook mee. Lekker droog en bijna wind stil. Foto”s volgen nog

Danny25-11-2016

Gisteren 24-11 met 9 man lekker aan de overkant gelegen vanwege de stevige N-O wind. Lekker gevangen maar in vlagen. 1 ste uur was niet vet, dsarna druk met wijting en af en toe een schar. Zelfs met dood tij af en toe een mooie wijting. Naast me zat Frank, die gewoon want tot alle 3 zijn haken volzat, waardoor eind van de dag ook zijn bak helemaal volzat. Toen rond 12 uur de stroom erin kwam was ook de vis een stuk minder. Later op de middag liep het weer goed. Hier en daar wat louche deals gesloten tussen vissers. Hierbij werden uit het zicht van de andere vissers onderling wat schar voor wijting geruild. 🙂 1 gulletje van 50cm eind van de dag op de kop. Al met al een mooie droge dag en iedereen tussen de 20 en 50 wijtingen mee naar huis.

Johan20-11-2016

Gisteren 19-11 met 11 man naar de Everingen .Stevige wind,iedereen ongeveer 25 mooie Wijtingen .Eddy had een mooie gul aan de haak maar bij het scheppen ging het mis .Dus hebben we allemaal nog de kans hem te vangen

Rinus18-11-2016

Gisteren met 12 man naar onze vaste stek ( “Everingen”) gevaren en voordat ik mijn hengels opgetuigd had was er al vis aan boord. De hele dag door wijtingen gevangen, het lijkt wel of de Schelde ermee vergeven is. Cor had nog een tong en hoe komt dat weet ik niet maar als er tong gevangen wordt is hij bijna altijd de gelukkige. Ik weet dat hij dat wijt aan vakmanschap maar enkele collega vissers hadden daar toch een andere mening over. Onze aspirant bestuurslid Herman P heb ik een aantal flinke wijtingen zien vangen maar ja als je in het bestuur wil komen moet je ook wel je best doen! Ok zijn er wat scharren gevangen en ook nog een paar zeldzame vissen ( Gadus Morhua)
waarvan René de grootste had met 42 cm en die iedereen kwam bewonderen. Alles bij elkaar een mooie visdag met af en toe een onstuimig zeetje. Vooral de debatten op het achterdek konden qua niveau zeker tippen aan die van ons nationaal parlement.

Rinus13-11-2016

Gisteren met Iwan en zijn kornuiten wezen vissen, eerst naar de Everingen en bij het keren van het tij wat verder naar het oosten. De meeste vissers, een gezellige ploeg trouwens, kwamen dan ook uit het oosten van onze streek en misschien voelden ze zich daar wat meer thuis. Ik als enigste west zeeuws vlaaming heb me staande moeten gehouden tussen al dat visgeweld uit Hontenisse en omstreken. Het was een dag met veel, veel wijtingen.
Ik zelf had zo’n 30 stuks en 4 scharren maar er waren er natuurlijk een paar, ik zal maar geen namen noemen, maar M.v.B en I.J, hadden er meer. Gemiddeld was de score toch zo’n 30 vissen p.p. Eén van de mannen had ook nog gerookte wijting meegenomen en van een kwaliteit waar zelfs een sterren kok jaloers op zou zijn. Alles bij elkaar een mooie visdag wat frisjes in de morgen maar voor de rest prima weer. Een dag om in te lijsten.

Rinus06-11-2016

Gisteren hebben we op de spijkerplaat gevist. Het weer was tamelijk ruw en na de middag kwamen er flinke golven. Wat de vangst betreft viel het niet tegen. Iedereen had rond de 20 wijtingen en van flink formaat. Daarnaast zo’n 5 a 10 scharren per persoon nog geen paar botten en zo’n 25 zeebaarzen, jammer dat deze net te klein ware om mee te nemen.

Eddy04-11-2016

Gisteren met 12 man en 1 dame afgevaren naar de Hompels daar aangekomen zat de deining van de de dag ervoor er nog goed in. Iedereen heel wat schar gevangen met uitzondering van de dame Marion die HEEL VEEL schar en de grootste ving. Doordat de wind aanwakkerde zijn we naar de oude stek in de Everingen gevaren en daar was het hetzelfde Marion ving de meeste en grootste wijtingen.Wat enkele ervaren toppers van de oude hap de uitspraak ontlokte, voor ons hoeft het niet meer deze middag. Toch hebben we kunnen genieten van het goede weer en was het een leuke dag.

Lein Dieleman29-10-2016

Vandaag zaterdag
29 oktober met bijna windstil weer naar de Hompels gevaren met 11 man. Ik had zelf 5 opstappers mee. Ik had al lang gehoopt om daar weer eens te kunnen vissen en het is wat ik verwacht had, steengoed. Totale vangst vandaag was ong 250 scharren en 50 wijtingen. Zelf had ik er samen met mijn zoon en schoonzoon 93 scharren en 20 mooie wijtingen. Een dag om in te lijsten zo mooi met zon en geen wind en gelukkig ook geen mist. Hopelijk volgens nog vele zulke mooie dagen. Iedereen goede vangsten gewenst de komende tijd.

Johan23-10-2016

22-10
Met Iwan en groep naar de Hompels,
Het weer was goed, geen wind en zon.
De vangst goed.450 schar 100 wijting
en 4 tongen

Rinus21-10-2016

Gisteren, 20 Oktober met 10 man uitgevaren. Eerst naar de hompels, het water was nogal ruw maar tot de soep hebben we het daar volgehouden.
De vangst kwam wat moeizaam op gang, eerst wat wijting maar na een tijdje ging het allemaal een stuk beter en kwamen ook de scharren aan boord. We hebben er daar zo’n 150 gevangen en nog een paar schollen. Na de soep zijn we, vanwege het weer en de daarbij behorende golven, naar onze bekende stek op de “Everingen” gevaren en daar was het toch een lekker rustig zeetje. Vergeleken met 2 weken geleden wordt de visvangst daar toch ook beter. Er is door iedereen toch nog enkele wijtingen gevangen en door Johan een reuze bot en een gul.
Conclusie: op de Hompels is het goed scharren en wijting vangen en op de Everingen komt de wijting eraan en 1 gul maakt het seizoen nog niet goed maar het begin is er.

groeten,
Rinus

Eddy17-10-2016

Gisteren om 7 uur met 7 vissers afgevaren naar “onze” visgronden.Iedereen was benieuwd naar het resultaat na er toch een heel tijdje niet geweest te zijn. Nou, daar aangekomen lag het anker nog niet vast of Maarten slingerde er al 3 tegelijk het achterdek op. En dat bleef maar doorgaan ook op het voordek met het uiteindelijke resultaat 360 scharren en wat mooie wijtingen en dan met dat prachtige weer. Iedereen tevreden en om 15 u. de terugweg aangevangen.

Johan07-10-2016

Gisteren 6/10 .Met 10 man uitgevaren de wind was ons niet gezind.
Eerst tussen de 10 en 11 dan naar oude stek ,ook niets. Dan naar de groene kant. Enkele baarsjes veel klein spul.

Johan27-06-2016

24 Juni
Met 9 man om 18.00uur naar de zwarte polder.De tong was daar niet thuis.Veel weiting.Door de hoge golven terug richting Breskens .Hier nog enkele tongen gevangen,
totaal 15.

Danny11-06-2016

10 op 11 juni met een leuke ploeg van 11 man nacht gevist op tong. om 19:00 vertrokken in de haven richting de Hompes. bij aankomst werd er direct goed gevangen. het begon vrij direct al met de eerste tong die binnen gehaald werd.Eddy ging hierover heen met 2 tongen tegelijk. al met al een prachtige nacht met veel vis.en grote tongen. de vangst bedroeg:
kleine 400 scharren,20 tal tongen en een 150 stuks wijting.

Eddy30-04-2016

Den 28e nog even naar de hompels geweest en dat was niet voor niks er waren veel tevreden mensen aan boord er waren erbij die spraken dat ze over de honderd scharren hadden gevangen. opgeteld kwam men tot een 600 tal vissen die aan boord zijn gekomen (scharren en wijting)en daarbij de emotie’s die loskwamen maakte het weer tot een leuke dag

Danny23-04-2016

Vandaag 23-4-2016 met 9 man naar de hompels. Direct bij aankomst goede vangst. Rond 11:00 kwamen de golven op en zijn we verplaatst naar nolleplaat. Al met al een mooie dag. De vangst was 300 scharre en wat wijting.
Gr danny

Rinus15-04-2016

Gisteren, 14 April weer een dagje “hompels”met 11 man, prachtig weer en bijna geen golven ( waar hebben we dat aan verdient)wat het allemaal aangenaam maakte . Om c.a half tien waren we aan het vissen en het vangen kwam wat traag op gang maar na een tijdje ging de versnelling erop. Uitgerekend hebben we per uur gemiddeld zo’n 150 vissen gevangen ,totaal zo’485 scharren, 110 wijtingen een paar botten een zeebaars en een tongetje. Op een gegeven moment ging het zo hard dat iemand zelfs wilde verkassen zodat hij het wat rustiger zou kunnen doen.
Piet de Poorter was met zijn 86 vissen de koploper maar iedereen had een flinke bak met vis en op de terugweg was iedereen tevreden.
Conclusie: het stikt weer van de schar dus geef je op.

Rinus01-04-2016

Gisteren, 31 maart met 13 fanatieke vissers voor de eerste keer dit jaar naar de “hompels”.
Een windstille dag en dat komt de laatste tijd niet veel voor.
Wat de vangsten betreft kon het allemaal wat beter, het is blijkbaar nog wat aan de vroege kant om veel schar te vangen. Vorig jaar was het deze tijd wat beter maar alles bij elkaar hebben we toch zo’n 200 stuks gevangen en ook nog 3 tongetjes, een paar botten en een scholletje. Carlos had de meeste schar 21 stuks gevolgd door Piet W met 20 stuks. Vorig jaar had Piet altijd de meeste schar maar ik denk dat deze keer de duur van het elf uurtje hem de das heeft omgedaan. Alles bij elkaar een prachtige visdag.

Eddy21-03-2016

Gisteren met een groep uitgevaren naar Dow ankergebied, daar kwam de stroom er maar moeilijk in daarom ook weinig vis. Ons geluk dan maar geprobeerd in de Everingen en daar toch goed wijting en enkele botten gevangen, al was het overgrote deel van de wijting te klein. Helaas geen gul.

Johan18-03-2016

Gisteren met 10 man naar onze bekende stek.Wijting genoeg .Maar veel klein spul .Oswald een gul 58 cm. Mooi aas maar groot .Vlug op

maarten18-03-2016

Met 10 vissers naar everingen gevaren.Veel kleine wijting en ook wat mooie ertussen,Oswald had een gul van 58 cm.Mooi weer dus prima visdag

Rinus26-02-2016

Gisteren 25-02-2016 met een bijna volle boot naar onze vaste stek in de Everingen. De hele dag door wijtingen gevangen van formaat kriel tot flinke exemplaren, maar twee van de drie waren wel ondermaats. Het weer viel best mee, weinig wind en de meeste buien trokken over Walcheren en Beveland( volgens buienradar) maar af en toe kregen we toch wat witte neerslag. Wat het vissen betreft we hebben bakken vol wijting gevangen ( het lijkt wel of de schelde ermee vergeven zit). Er zijn ook 3 gullen gevangen van c.a 55 cm en Herman was deze keer de winnaar met de grootste en ook zat zijn bak behoorlijk vol met wijting. Allebei mijn buurmannen Ben en Maarten vingen er ook een en Johan verspeelde er nog 1 maar die had toch al een volle bak met wijting. Ook wat scharren gevangen, ik denk zo’n stuk of 10 maar de scharren zijn aan het wegtrekken. Alles bij elkaar een mooie visdag en vooral tijdens de morgen pauze rond 11 uur zijn er weer serieuze onderwerpen aan bod gekomen, vooral de mannen uit Zaamslag hadden weer een belangrijke bijdrage in dit alles.

met groeten,
Rinus

Eddy21-02-2016

O ja, in vorige bericht vergeten te vermelden dat Maarten de enige gul van die dag heeft gevangen en daarmee extra punten krijgt, wat anderen in diepe rouw onderdompelde!!!!!

Eddy19-02-2016

Gisteren vroeg vertrokken vanachter de remming van de middensluis, dan naar de remming van de oostsluis, daar de mensen laten opstappen en naar de Everingen gevaren. Daar geankerd kwamen er tegelijk wijtingen binnen boord en niet weinig ook dat is zo de hele dag doorgegaan met nog wat scharren ook. Toch was het anders dan anders, er werd veel meer binnen gezeten er werd meer gediscusieerd, (niveau oude wijven)ik zag er nog eentje boven op de stuurhut staan, reden???? Wat bleek nou, er was er eentje jarig.We hebben de dag met humor en een berg vis afgesloten.

Rinus12-02-2016

Gisteren, 11 Febr met 12 man , zon weinig wind en een flinke peut stroom gevist op onze bekende stek. De hele dag door werd er vis gevangen vooral wijting van formaat sardine, maar ook een aantal flinke maatse exemplaren. Het viel me op dat vooral op het achterdek de grootste zijn gevangen. Voor de rest zo’n 35 a 40 scharren en 5 gullen. Johan was de spekkoper met twee gullen en ook nog de grootste, gemeten 58 cm. Alles bij elkaar een mooie visdag.

groeten,
Rinus

Johan05-02-2016

Gisteren 4 feb.Met 7 man naar winderig Everingen .Met afgaand water naar de put,na een kwartier naar binnen.Helaas!!
Toch nog redelijk wat wijting en schar gevangen.Cees Roose(de gelukkige)1 gul.

maarten29-01-2016

Gister 28 jan. met 12 man naar everingen gevaren, veel vis vooral wijting,maar veel kleintjes erbij.nog wat schar als bijvangst en zowaar een klein zeebaarsje.1 klein gulletje 30cm. Volop zon en weinig wind,kortom een leuke visdag

Eddy22-01-2016

Gisteren de 21e met de ouwe hap ingescheept en naar de Everingen “gestoomd” Waar we blijven wijting vangen in hoeveelheden die groot mogen genoemd worden, daarbij nog een groot aantal platvis en toch maar 1 gulletje. Waar het ’s morgens wat fris was werden we ’s middags getrakteerd op een lekker zonnetje wat het nog aangenamer maakte.

Eddy18-01-2016

Gisteren de 17e met oud collega’s van de brandweer dow ingescheept en naar de Everingen gevaren.Resultaat was 3 gul, toch nog heel wat platvis en pakken met wijting, daarbij een prachtige dag met weinig wind en een zonnetje waar je lekker van kon genieten. Conclusie van collega’s was, wanneer gaan we weer.

Eddy21-12-2015

Op zaterdag 19/12 met een groep dow mensen, waaronder mannen, vrouwen, jong en rijpere jeugd ingescheepd waarbij ervaren vissers waren en ook mensen die het de eerste keer was dat ze gingen bootvissen. de resultaten waren dat er 1 gul heel wat schar en zakken vol met wijting zijn gevangen.Op de terugweg kwam men tot de conclusie dat dit een leuke ontspannen en gezellige dag is geweest dat zeker tot herhaling vatbaar is.

Johan17-12-2015

Van daag met 11 man naar Everingen,Tussen de 6 en 8.Tegenvallen de vangst.Naar de oude stek de 2.
13 gul zelf de grootste 66 cm
Wijting word minder

Rinus13-12-2015

Ik bedoelde 35 gram.

Rinus13-12-2015

Gisteren, zaterdag 12 December naar het ankergebied bij Dow geweest en wat een rust op de schelde, weinig wind en dat maken we de laatste tijd niet dikwijls mee.
Over de vangsten hadden we niet te klagen een hele hoop wijting en schar, ik heb ze niet geteld maar in elk geval hoeft er deze week niemand honger te lijden. En nog een geheugen steuntje voor de aspirant wijting drogers op 1 liter water 30 gram zout toevoegen.
groeten en prettige feestdagen,

Rinus

Eddy12-12-2015

Gisteren nog effe een hengeltje uitgegooid nabij het dow ankergebied met de oud collega’s iedereen met een pak vis (wijting en schar) naar huis gegaan.

Danny06-12-2015

Gisteren met een leuk groepje voor de Thomasgeul gelegen. Het was wat winderig, uiteindelijk ZW 8 maar was prima re vissen. Begon bij iedereen goed, op ondergetekende na. Moest even een uurtje inkomen. Werden er opvallend veel onder/tegen de boot gevangen (rond de 25 door mij) zelfs bij dood tij vingen we goed vis. Op de kop werden nog een paar mooie scharren gevangen. Uiteindelijk iedereen wel rond de 40 vissen om mee te nemen. Over het algemeen mooie wijtingen en scharren maar ook nog eea terug laten zwemmen. Geen gul helaas, maar wel een gezellige dag geweest!

Rinus04-12-2015

Gisteren met een volle boot naar de andere kant van de Schelde.
Deze keer niet al teveel wind en dat was best wel aangenaam vissen. De hele dag door vis gevangen , meestal was het wijting en in totaal hebben we er denk ik c.a 300 gevangen en ook nog een zo’n 50 scharren en ook nog een flinke uit de kluit gewassen tong door Cor, die deze vis vol trots op het achterdek kwam laten zien. Alles bij elkaar een mooie visdag.
groeten,
Rinus

Johan27-11-2015

26/11
Met 12 personen naar Everingen tussen de 6-ende 8 .400 wijting +1 tong 4 Gul.De grootste 62 cm .Prachtige visdag

frank ploegaert21-11-2015

19-11-2015 naar everingen rood gegaan tussen boei 6 en 8 gaan liggen veel wind woelige zee desondanks veel wijting meestal grote en een beetje schar met de middag kregen we een stormbui met windstoten van wel 80 a 90 km per uur moesten dus weg door een stuk ruige zee gemoeten richting de put voor de flats op groen ook daar vangden we redelijk wijting en een beetje schar nog steeds veel regen maar de wind viel gelukkig weg al bij al ondanks dat slechte weer toch een goede visvangst.!!!!

Jan Everling15-11-2015

Jammer,mijn swager en ik.2 wijtijng en 2 schar.

Lein Dieleman14-11-2015

Vandaag zaterdag 14 november met 13 man naar de Everingen. De berichten over wind en regen waren niet veelbelovernd. Maar uiteindelijk viel het vandaag allemaal mee. Er was prima te vissen. Enkel op de 1e plek weinig gevangen door verschillende mensen aan boord. E3 Groen. Daarna op verzoek verkast naar Rood. Daar flink gevangen. Iedereen had vis, vele tientallen mooie wijtingen gevangen. Totaal denk ik zo rond de 200. Verder nog een 30 tal scharren. Ikzelf had nog een bijzondere vangst. Namelijk een gevlekte ruwe haai van rond de 45 cm. Een belevenis om zo’n beest te vangen. Verder is er geen enkele gul gevangen. En als jullie binnenkort een vis met bril vangen, is deze bril van de ongelukkige opstapper die vandaag met mij mee was gegaan. Gelukkig was het 1 van zijn 4 reserve brillen. Verder goede vangsten rest van dit seizoen.

Johan13-11-2015

12/ 11
Met volle boot eerst tussen E6 en E8 .vangst 3 tong en wijting .dan naar de E2.Vangst.grote wijting .3 gul en schar

Iwan07-11-2015

vandaag met 12 man en prima weer naar de Everingen. Gelegen tussen de E6 en de E8. Totaal 5 mooie gullen, 2 tongen, veel mooie wijtingen en een flinke hoeveelheid scharren. Kortom tevreden vissers.

Maarten02-11-2015

zondag 1 nov met een volle boot naar de hompels prachtig weer en veel vis Er was er een die het presteerde om meer dan 100 scharren te vangen al met al gemiddeld 70 scharren per visser dat komt neer op meer dan 1000 scharren en nog enkele tientallen mooie wijting Het moet niet gekker worden of we komen vriesruimte te kort gr en tot de volgende visdag

Rinus01-11-2015

Gisteren, met 12 man en prachtig weer en een rustig zeetje op naar de “Hompels” om een scharretje te proberen vangen. Het was een productieve dag en in totaal hebben we zo’n 500 scharren mee naar huis genomen en heel wat kleinere die zwemmen weer. Wat me opviel was dat er acharren terug overboord gingen die op andere dagen wel worden meegenomen maar ja als je een flink aantal van die deurmatten gevangen hebt dan kijk je niet meer zo nauw. Voor de rest nog wat wijtingen en een paar botten, een zeebaarsje en een paar krabben. Alles bij elkaar een prachtige visdag.

groeten,
Rinus

Johan30-10-2015

29/11
Met 12 man naar de scharrenstek geweest
Goed gevangen .Samen 600 en nog wat wijting

Maarten van der Eijk30-10-2015

29 okt.Met Om 06.50h iedereen a/b en vertrokken met goede moed richting hompels,lekker tij mee enom 0815h de eerste wormen te water.Het was direkt raak veel mooie scharren en af entoe een mooie wijting.Om 13.30h begon het tij door te trekken en ging de vangst eruit,we zijn naar huis gevaren want iedreen had een zak vis,en om 15.15 hwaren we aan de wal volgens de telling ruim 600 maatse scharren 100 maatse wijting iedereen was dik tevreden

Lein Dieleman22-10-2015

Beste collega Krabbevissers, het was vandaag inderdaad krabben vissen. Vol goede moed met 11 man naar de Everingen rode kant gevaren, daar redelijk tot voor de middag gevangen, enkel schar en wijting. Na de middag naar de groene kant gegaan, totdat de stroom wegviel en de boot een speelbal werd van golven en wind. We waren om 15.00 uur binnen in Terneuzen. We hebben ongeveer met 11 man totaal 75 scharren gevangen, er zaten hele mooie bij. Ik schat zo rond de 50 wijtingen. Geen enkele gul helaas. Hopelijk komen deze jongens nog dit seizoen maar het ziet er somber uit. Volgende keren veel succes.

Rinus16-10-2015

Gisteren met 13 man naar de “Hompels”. We zijn vroeg op pad gegaan en rond half 9 lagen we al te vissen. De vangsten kwamen wat moeizaam op gang maar gezien over de hele dag was het toch allemaal de moeite waard om vroeg uit bed te komen. Op het eind van de dag zijn er 423 scharren gevangen en zo’n 70 wijtingen en nog enkele botten dus geen reden tot klagen.
De scharren waren gemiddeld wat kleiner dan de vorige keer en de wijtingen een stuk groter.

met groeten,
Rinus

Cor v.d. Sande02-10-2015

gisteren 1 oktober met 11 man naar de hompels gegaan met volle verwachting.
en dit is uitgekomen met in totaal van 291 scharren en +/- 25 mooie wijtingen en tot 1300 uur een rustige zee,maar de wind begon aan te trekken en om 14:30 uur richting huiswaarts

Danny Pleunis25-07-2015

gister met een volle boot vertrokken op de tong voor de laatste keer dit seizoen. weer was redelijk. af en toe een regenbui. vangst was redelijk goed. 20 tongen aan boort en een aantal wijting. schipper Iwan was de koploper met 7 tongen. zelf had ik 3 grote tongen.

Lein Dieleman18-07-2015

Gistermiddag rond 17.00 uur vertrokken met 12 man. Er zat veel te veel te wind, windkracht 6. Naar buiten gaan zat er totaal niet in. Het was zelfs niet mogelijk om naar de Everingen te gaan. Hebben geprobeerd bij Terneuzen, slechts met z’n allen totaal 4 tongetjes en 3 botten gevangen. We zijn teleurgesteld om 22.00 uur naar de haven teruggekeerd. Volgende keer beter.

Danny05-06-2015

Vrijdag 5 juni met een volle boot naar de vuurtoren. Een aantal wijting en 1tong. Vervolgens naar de hompels. Totaal 7 tong en een berg wijting. Ook werdt er geregeld een schar gevangen. Tussen de buien door hebben we goed weer gehad.

Johan25-05-2015

Vrijdag 22 -5
Met 11 man vol goede moed vertrokken naar vuurtoren bij Breskens.
Vangst was teleurstellend,Dan door naar de Hompes .Vangst :wijting, 3 tongen en enkele scharren .

Rinus10-05-2015

Avondvissen.
Vrijdagavond zijn we voor de eerste keer dit jaar gaan avondvissen . Om ca 18.00 uur vertrokken naar de Hompels met mooi weer en een vlakke zee wat het allemaal wat aangenamer maakt.
Iedereen hoopte in de loop van de avond een tongetje te vangen maar het resultaat kon beter, de temperatuur van het zeewater is nog steeds aan de lagen kant en dat werkt niet erg mee.
In totaal hebben we er 12 gevangen , Cor en Arend hadden de meeste met elk 3 stuks. Wat ook meespeelde wat een plaag. Er zijn muizenplagen, rattenplagen en in sommige landen zelfs sprinkhanenplagen maar in de monding van de Westerschelde heerst er op dit moment een ware wijtingen plaag . Vooral voor op de boot aan bakboordzijde hadden ze er flink last van en de meeste waren ook nog ondermaats. Er zijn ook nog redelijk wat scharren gevangen, hoeveel dat weet ik niet, het wad immers te donker om ze fatsoenlijk te kunnen tellen maar ikzelf has er 16 stuks.
Alles bij elkaar een mooie visavond en om 3 uur lag ik weer in mijn bedje.
Groeten,
Rinus

Rinus24-04-2015

Gisteren,
Donderdag 23 April met een vol schip en hoge verwachting op naar de “Hompels” om een scharretje te vangen. De vorige keer, twee weken geleden, waren er meer dan 500 gevangen en ons streven was om er een paar meer te vangen. We zijn net voor 7 uur vertrokken en om half negen waren we al aan het vissen. Het begon heel rustig maar het werd steeds drukker, en tegen de middag was het stressen en hard werken om van dat gerammel aan de hengelstokken af te komen. Bij het opmaken van de balans , tijdens het terugvaren, bleek dat er 737 scharren aan boord waren en ca 95 wijtingen, een tong door Cor gevangen en nog een schol door Jaap. Piet uit Zaamslag had zoals gewoonlijk weer de meeste met 78 stuks. Ook Monique heeft opa Cyriel weer de les gelezen.
Alles bij elkaar een mooie dag met prachtig weer en een vlakke zee.
Groeten,
Rinus

RINUS16-04-2015

Vandaag,
Donderdag 16 April met 12 gemotiveerde vissers op naar de Everingen. Daar aangekomen zijn we met opkomend water gaan vissen en de verwachtingen ware niet al te hoog gespannen, de meeste gullen zijn meestal al vertrokken naar wateren waar wat minder deskundige vissers actief zijn. De wekelijkheid was dar er 12 gullen gevangen zijn waarvan Willy er 4 voor zijn rekening heeft genomen, Rene en Eddy elk 2 stuks. Cor had weer de grootste zoals de vorige keer maar die staat altijd wel heel erg scherp te vissen. Er is ook nog een paar scharren en behoorlijk veel wijting gevangen maar de meeste waren onder de maat en die zwemmen dan ook weer vrolijk terug in de Schelde. Onze schipper die ook bij “ÖNI “ hoog op de ranking ( nummer 1??) lijst staat, heeft zelfs 2 palingen aan de haak gekregen en natuurlijk kwam iedereen kijken hoe zo’n vis eruit ziet. Hij heeft het zelfs voor elkaar gekregen om zo’n vis aan boord te krijgen maar de andere heeft hij met diepe droefenis zijn wegzwemmen. Ik zelf had met mijn 2 tongen van 35 cm en 38 cm een groot probleem want toen ik thuis kwam bleek onze pan maar 27 cm groot te zijn maar ook dat probleem is ook weer opgelost en met een paar asperges komt het best wel goed. Alles bij elkaar een prachtige visdag en een prima ambiance.
Groeten,
Rinus

Johan10-04-2015

9-4
Met volle boot om 07 uur naar de scharren stek, P Wissel was kampioen met 65 stuks. Totaal 530 grootte .en veel klein spul terug de zee in

Jaap ten Kate17-03-2015

Donderdag 12 maart met 8 man naar de Everingen geweest. Alleen dichtbij de rode gasboei gelegen. Het was een prachtige visdag.Totaal 21 kabeljauwen gevangen.En ook nog behoorlijk wat wijting. Behalve 1 visser ving iedereen kabeljauw. Henny van Dijk ving 6 kabeljauwen en was erg content. Mijzelf ving 2 kabeljauwen en tevens de grootste van 57 cm. Met vriendelijke groet Jaap ten Kate

Danny15-03-2015

14-03-2015 met 5 man naar de Everingen. eerst op rood en vervolgens naar groen. de visvangst bleef gelijk, af en toe kleine wijting. Eddy ving 1 Gul.
veel was het niet, maar wel een mooie zonnige dag.

Cor v.d. Sande12-03-2015

12-03-2015

met 8 man naar de everingen gegaan ,naar onze vaste stek.
het eerste anderhalf niets anders dan kleine weitingen.
maar toen kwamen de gullen los
in totaal 21 stuk waarvan H.v. Dijk er 6 stuks had
de rest allemaal 2 of drie of vier
alleen bij Cees Rooze lukte het niet 4 weitingen had hij.

groeten Cor

Johan06-03-2015

5-3 Met 13 man naar Everingen rood .Inverband met de veele sroom verkast naar groen .Vangst.21 gul.Wijting.veel klijn spul.
Rene 5 gul.Theo de grootste 59 cm.Zelf 4gul

Rinus27-02-2015

donderdag 26 Februari met goede moed en geduld geprobeerd om wat vis te vangen.
De hele dag op dezelfde plaats ( Everingen) gelegen. In totaal zijn er 13 gulletjes gevangen waarvan René de meeste voor zijn rekening nam, 5 stuks en gevolgd door Herman met 3 stuks. De grootste was 55 cm. Ook is er redelijk wat wijting gevangen maar veel ondermaats alhoewel er toch ook mooie exemplaren tussen zaten. De scharren zijn vertrokken ( kuit gaan schieten)en daar zijn er dan maar enkele van gevangen.
Alles bij elkaar een mooie visdag en we hebben het redelijk droog kunnen houden.

Rinus

Johan20-02-2015

19-2
Met 8 man naar rood Everingen
Vangst 16 gul .Schar en wijting matig.

Rinus13-02-2015

Gisteren met 11 man naar de Everingen en tot de middag op groen en daarna naar rood. Een prachtige windstille dag, elk klein beetje kon je zien.
Op het eind van de dag zijn er 8 gulletjes gevangen, allemaal wat bescheiden qua maat.
Johan heeft er 3 gevangen en ook nog twee verspeeld, Cor had er twee en Willy, Maarten en ik elk 1.
Cees heeft de meest wijtingen ( 15 stuks) gevangen en ik de meeste scharren ( 9 stuks).Alles bij elkaar een mooie visdag en iedereen had vis (een paar vissers hadden wat minder dan was verwacht), maar het kan niet altijd feest zijn.
groeten,
Rinus

Theo30-01-2015

Gisteren 29-jan met 10 man met zeer zwaar weer naar everingen rood ,er kwam redelijk wat schar en wijting boven maar geen enkele gul. dan op advies van johan en de schipper en in goed overleg naar groene kant . dit bleek een goede keuze daar nog 14 gullen gevangen en nog mooie schar E.Schijvenaars had de kop met 4 gullen en oswald had de grootste van de dag . koploper met de schar was c v/d sande met de aantallen en de grootste . al met al een mooie visdag Groet Theo

Eddy26-01-2015

Gisteren 25/1 met 10 man naar ankergebied bij Dow gevist, waar veel stroming stond en de beet er maar moeilijk inkwam, toch voor het keren van het tij en daarna toch nog 9 gul, wat wijting en mooie scharren gevangen

danny25-01-2015

24/01 Met 10 man naar de Everingen 8gul en ongeveer 60 schar,heerlijke dag weer zat echt mee

Johan23-01-2015

22-01
Met 9 man naar vaste stek Everingen 23 gul en de nodige schar,was fris maar gezellig

danny22-12-2014

Beste Krabbevissers,
Vangstbericht van vandaag zaterdag 20 december 2014. Met 13 man, waaronder 5 opstappers, naar de Everingen rood gevaren. Wind was toen al stevig. Na een paar uur was er vanwege de golfslag niet meer te vissen. Vangsten waren matig, af en toe een schar of wijting. Daarna naar de Paulinapolder gevaren. Iets minder wind, maar nog minder vis. Maar tijdens keren van het getij zijn we terug naar Terneuzen gevaren, er viel niet meer te vissen. Boot was speelbal van de golven. We waren rond 14.45 uur in de oude veerhaven. Vangsten vandaag enkel wat scharren en wijtingen. Geen enkele gul. Dus Frank Ploegaert zal opnieuw de competitie gaan winnen. Jammer om het mooie visjaar zo te moeten afsluiten maar het is niet anders. Volgend jaar weer nieuwe kansen.
Ik wens iedereen goede kerstdagen en een voorspoedig en gezond en visrijk 2015 toe.
Groet Lein Dieleman

danny22-12-2014

vangstbericht van Donderdag 18 December.

Bij opkomend tij bij de Everingen gevist en na de soep voor Terneuzen in het ankergebied bij een redelijk briesje.

Totaal 11 gullen gevangen en de gebruikelijke wijting en schar. Ok de bot was aanwezig en nog een paar puitaaltjes.

Rinus

maarten21-12-2014

Vandaag 21 dec gevist in het ankergebied springergeul 21 mooie gul 60 grote scharren en wijting om 14.30h gestopt vanwege de vele wind

Leon14-12-2014

Zaterdag met goed weer naar Everingen rood. De eerste gul was snel aan boord. Toch viel het wat tegen. Vissen kwamen maar af en toe aan boord. Besloten om na de soep en keren van tij naar de Griete te varen. Ook daar erg rustig en duurde draaien van tij toch best wl lang. Totaal een krappe 10 gullen aan boord. Wijting in alle maten en wat scharren. Opvallend was dat de vis dik gegeten had. In de bekken en mageen veel prooi visjes. Trouwens de gul die ik zelf ving was aan de haak waar een wijting zich al aan vast gebeten. Dus 2 vissen aan dezelfde haak.

Johan12-12-2014

Met 13 man naar Tomasgeul i.v.m.de wind.Om 12.00 uur naar de Griete.Vangst 10 gulletjes,wijting en schar.Om 14.00 uur richting haven, onder water gevaren i.v.m.wind en golven.

frank05-12-2014

4-12-2014 met 11 man vertrokken naar de everingen op rood frank vangde al heel snel 3 kabeljauwen die eerste was een kanjer van maar liefst 69cm 3.5 a 4 kilo het eerste uur veel wijting toen werd het even wat minder maar korter naar hoog water vlogen de gullen weer aan boord met het keren van het tij vangde alleen frank nog een gul bij er werden er wel nog wel wat scharren gevangen ik weet het aantal gullen in totaal niet ik denk voor in de 20 Frank vangde 6 gullen Aaron 3 oswald 3 johan 2 nog enkele met 2 het was toch voor de meeste weer een goede visdag wel wat koud.!!!!

danny03-12-2014

Vangstbericht van Donderdag 30 November.

Met bijna volle boot naar Everingen rood. Volledig tij van hoog naar laag gevist. Hele tij zat er wel beet in. Op keren tij werd het toch een stuk minder. Totaal 24 gul aan boord. Grootste bij een opstapper van 61 cm. Ook een andere gast aan boord die een dagje meeging heeft 4 gulletjes gevangen. Frank gaf goed hulp aan deze onervaren visser, wellicht heeft dat voor de vangst megeholpen. De wijtingen lijken langzamerhand wat groter te worden. Zelf een grote wijting gevangen, die bijna het scheppen waard was. Met dank aan het hele mooie weer, een geslaagde visdag.

Leon.

danny03-12-2014

Vangstbericht van Donderdag 27 November.

Eerst hebben we bij afgaand water op de Everingen gevist.
Cyriel had zijn kleindochter Monique meegenomen en die heeft Opa Cyriel les gegeven hoe je gul moet vangen en ook alle andere vissers konden er niet aan tippen. Regelmatig kwam er gul aan boord en ook redelijk veel wijting , alleen zijn de vissen wel aan de kleine kant.
Tijdens de soep zijn we naar de Griete gevaren ( niet het cafee !!) en daar de rest van de middag blijven vissen. Luc uit het krabbendorp d’Oôfplaote heeft als kampioen van de Hoofdplaatse visklub op de Krabbe wel meer dan 10 krabben gevangen, volgens mij heeft hij iets met krabben.
De top 3 van de dag: 1 Monique met 5 gullen.
2 Werner met 4 gullen
3 Herman; Hennie en Luc met elk 3 gullen.
Totaal zijn er 28 stuks gevangen en een ferme zooi met wijting en ook wat scharren.
De visstek bij de Griete was minder dan de Everingen ( toeval ???)
Alles bij elkaar een mooie visdag met redelijk weer en redelijk wat vis.

Rinus