De Boot van ZHCD genaamd (de Krabbe)

Onze vereniging is een onderafdeling van de PV-DOW . Wij zijn de Zee-Hengel-Club-Dow en met onze boot MS “KRABBE” gaan we regelmatig vissen.

In het seizoen proberen we op de donderdag en zaterdag te vissen met onze leden. Overigens is de boot ook te huur voor andere afdelingen van de DOW. Wij zijn geen commerciële club.

Afhankelijk van het tij en weersomstandigheden varen wij uit naar diverse stekken op de Westerschelde en  of de Noordzee.

De ZHCD maakt gebruik van een voormalige Oost-Duitse loodsboot, deze is 15,8m en 5,2m breed.

In 2006 heeft de KRABBE een grondige renovatie gekend, de motor, elektrische installatie en het onderwaterschip zijn aangepakt. Er ligt nu een moderne Volvo penta 250 pk in. De boot is van het Type Ghentin en is gebouwd in Duitsland. 2018 is het jaar waar de boot wederom een grondige renovatie heeft gehad. hierbij is de stootrand volledig vernieuwt  en is de boot voorzien van een nieuw ankerlier systeem die ook van binnenuit te bedienen is. een standkachel was ook geen overbodige luxe, deze is ook in gebouwd.

De boot is uitgerust met Radar, Marifoon, GSM, AIS, dieptemeter en viszoeker. Om de veiligheid te borgen van onze passagiers voldoen wij aan alle eisen (reddingsvesten, brandblussers, 2 dinky reddingsvlotten, noodpakket).

Aan boord is een toilet, keukentje met een koelkast waarin diverse gekoelde dranken te vinden zijn. Verder schenken wij ’s morgens koffie en tussen de middag is er soep. Bij verhuur van de boot zijn er diverse mogelijkheden en zullen we op de wensen inspelen.

Voor aas kunnen wij zorgen mits een aantal dagen van te voren is opgegeven zoals ook vermeld bij de ‘aanmelding visdag’.  De keuze bestaat uit leeglopers of zagers.

Naast de schipper en de machinist is er plaats voor 12 personen. Die allen een royale plaats hebben om te vissen. Tevens zijn ook niet vissers welkom om een dagje mee op zee te gaan.